Főoldal > SZÉPSÉG > Ruhabakik, avagy hogyan ne öltözködj!

Ruhabakik, avagy hogyan ne öltözködj!

0

Írta: and

A stílus fontosabb, mint a divat A mai divattrendek már nem várják el a színek szigorú egymáshoz illesztését, ám mindenkinek fontos a jó ízlés határain belül maradni. Vajda Mályi Zsuzsa divatblogger véleménye szerint a mostani szezonban a divat érezhetően visszafordul a letisztultság, a kifinomultság és a hordhatóság felé. Ha nem szeretnél hibát hibára halmozni, válassz […]

A stílus fontosabb, mint a divat

A mai divattrendek már nem várják el a színek szigorú egymáshoz illesztését, ám mindenkinek fontos a jó ízlés határain belül maradni. Vajda Mályi Zsuzsa divatblogger véleménye szerint a mostani szezonban a divat érezhetően visszafordul a letisztultság, a kifinomultság és a hordhatóság felé. Ha nem szeretnél hibát hibára halmozni, válassz kevesebb színt, és vásárolj tudatosan, így optimálisan párosíthatod a különböző darabokat.

Figyelj a megfelelő arányokra!

Idén rendkívül divatos a bokacsizma, ám ha rövid a lábad, vagy túl vastag a bokád, ez nem előnyös viselet. A lapos bokacsizma a lábszárrészből vesz el, vastagítja a vádlit, a bokát, ezért inkább vékonyabb alkatúaknak kedvez.
Az őszi szezon másik slágere a comb feletti csizma, ám Vajda Mályi Zsuzsa tapasztalatai szerint ez kevés kivétellel áll jól a nőknek. A testi adottságok sokat számítanak egy olyan lábbeli esetében, mely teljes mértékben megváltoztatja az arányokat, ezért a hosszú szárú combcsizma többnyire fiatal, magas és vékony nőknek áll jól. Ehhez a modellhez a megfelelő kabáthossz a rövid állású dzseki, vagy a félhosszú kiskabát, ám ha magas vagy, roppant elegáns leszel egy földig érő kasmír kabátban!

divatbaki2.jpg ()Nem minden az egészség

A kerek talpú cipő pozitív hatása a természetes instabilitás elvén alapul, viselése arra készteti testedet, hogy megtartsa természetes egyensúlyát, ezáltal javítva a testtartást, a járásmintát, és fokozva az izmok aktivitását. Szakértőnk véleménye szerint kerek talpú cipő viselésénél mindig ügyelj arra, hogy legfeljebb farmerrel viseld, hisz ez a cipő nem utcai viseletre való, kivéve az erdei sétát, a kutyasétáltatást, és más szabadidős tevékenységeket. Noha a kényelmesség, az egészségmegőrzés fontos szempont, vagy ha olyan munkát végzel, mely egész napos állást igényel, jó választás, ám a kerek talpú cipők formája meglehetősen ormótlan, ezért csak alkalomszerűen, módjával viseld!
Egy szezonban, – ha nincs pénzed többféle modellre – keress olyan cipőt, mely minden öltözékhez passzol, vékony talpú, és bőrből készült.

Télikabátnál fontos a megfelelő méret

Amikor télikabátot vásárolsz, számolnod kell azzal is, hogy hideg lesz, és mindig úgy válassz, hogy a kabát alá két réteg ruha is elférjen! Egy rövid szövetkabát esetén nem szép látvány, ha kilóg a pulóver, és az sem előnyös, ha pulcsid gombos, vagy cipzáras, mert rontod az összképet.
Ha egy kabátban gondolkodsz, szakértőnk klasszikus fazonú, félhosszú kabátot javasol, az idei színtrendeknek, a casual stílusnak és a klasszikus eleganciának megfelelő  tejeskávészínben. Akár világosabb, akár sötétebb, minden szín- és stíluskombinációhoz remekül hordható, ha pedig combközépig érőt választasz, (övvel), bármihez viselheted, minden alkalomra elegáns leszel.

Ügyelj melltartód színére!

Egy átlátszó, testre simuló felső az alak legapróbb hibákat is kiemeli, különösen igaz ez a világosabb színekre. Melltartódnál mindig ügyelj a harmóniára, fehér felső alá fehér melltartót, fekete alá feketét válassz, de ha kedveled a meghökkentő dolgokat, húzhatsz a felső alá pöttyöset, virágosat, így megbolondítod a kötöttséget.

Ingvásárlásnál karemeléssel teszteld a méretet, hogy ne akadályozzon a mozgásban, és a gomboló pánt ne feszüljön a dekoltázsnál, mert ha kényelmetlen, szoros, és szétnyílik, nem leszel csinos benne.
Fogadd meg szakértőnk tanácsát, és feltétlenül próbáld fel, mielőtt megveszed, hisz egy kevertszálas, nylon, vagy szúrós anyagból készült felső kellemetlen érzés, ahogyan közvetlenül érintkezik a bőröddel. A felsőruházat kiválasztásánál a tiszta, természetes alapanyag a komfortérzés miatt elengedhetetlen.

Nadrágot kizárólag cipővel próbálj!

Hiába szeretsz bele egy csodás farmerbe, ha túl rövid, vagy túl hosszú a szára, (levágás a fazon jellegéből vesz el) keresgélj tovább, hogy megtaláld azt, ami az alkatodra tökéletes. A farmer mindig tágul egy számot, ezért az az ideális méret, melyet épp be tudsz gombolni, és a derekánál két ujjad simán elfér. Figyelj arra, hogy a választott modell ne domborítsa ki a kritikus pontokat, ne lógjon a popsin, és soha ne hordd olyan felsővel, ami rád tapad.
Szakértőnk véleménye szerint nem kell feltétlenül azt viselned, amit a városi divat diktál. Ruha- és cipővásárlásnál mindig vedd figyelembe életkorodat, testi adottságaidat. A jólöltözöttség nem pénz kérdése, és hiába költesz vagyonokat a legújabb trendekre, ha az adott ruha nem áll jól, esetleg nem illik személyiségedhez, nem leszel vonzó, elegáns benne.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: www.tiffany.blog.hu, zsuvajda@gmail.com



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X