Főoldal > SZÉPSÉG > Őszi édenkert: filléres szépségtippek a kertből

Őszi édenkert: filléres szépségtippek a kertből

0

Írta: and

Az ősszel érő gyümölcsök és zöldségek tökéletes alapanyagul szolgálnak jó pár egyszerű, gyors, otthon elkészített és teljes mértékben természetes szépségápolónak. Hogy melyiknek miben rejlik az ereje, most megtudhatod. Pattanásűző kezelés Hámozd meg az almát, karikázd fel, és forrásban lévő vízben főzd néhány percig, míg puha nem lesz. Ezután szedd ki az almakarikákat, és várj, míg […]

Az ősszel érő gyümölcsök és zöldségek tökéletes alapanyagul szolgálnak jó pár egyszerű, gyors, otthon elkészített és teljes mértékben természetes szépségápolónak. Hogy melyiknek miben rejlik az ereje, most megtudhatod.

Pattanásűző kezelés

Hámozd meg az almát, karikázd fel, és forrásban lévő vízben főzd néhány percig, míg puha nem lesz. Ezután szedd ki az almakarikákat, és várj, míg ki nem hűlnek. Miután ez megtörtént, tedd rá a pattanásaidra, és hagyd rajtuk legalább húsz percig. Majd vedd le őket, és langyos vízbe áztatott vattapamaccsal tisztogasd meg a bőröd.

Hatása: Az alma fertőtleníti a pattanásos felületeket, a benne lévő gyümölcssavak hatására a hámlasztó folyamat is beindul. Így a gyulladt csúfságok mellett az elhalt bőrsejtektől is könnyedén megszabadulhatsz.

Frissítő alma

Hámozz meg egy egészséges almát, reszeld le, sűrítésként pedig szórj bele egy kevés zabpelyhet (ennek mennyisége attól függ, milyen fajta és mennyire lédús az alma). Egy teáskanálnyi mandulaolajjal fokozhatod a hatást. Dőlj le a kedvenc, sorozatnézős kanapédra, és kend az arcodra a masszát, majd negyed óra múlva mosd le.  

Hatása: Az alma frissítő, kisimító és hidratáló feladatokat lát el, míg a mandulaolaj bőröd lágyságáról és puhaságáról gondoskodik.

Hidratáló arcmaszk

Keress egy kisebb almát, reszeld le, majd adj hozzá egy sértetlen tojássárgáját. Keverj bele egy evőkanálnyi tejszínt és két evőkanálnyi, előzőleg langyos vízbe áztatott lenmagot. Vidd fel az arcmaszkot a bőrödre, és töltsd relaxálással a hatóidőt, amely ez esetben is tizenöt-húsz perc. Végül öblítsd le az édes-savanykás maszkot, és töröld szárazra az arcod.

Hatása: Az almás kezelés pótolja bőröd vízveszteségét, ráadásul tisztít is. A tejszín hidratálja és táplálja az arcbőrödet, a  tojássárgája szintén táplál, és a bőrszárazság ellensége.

Üdítő szőlő

Talán ez a legegyszerűbb pakolás, hiszen a néhány szem szőlőn kívül nincs is más alapanyagra szükség. Az ép szemeket mosd meg, húzd le a héjukat, vágd ketté a szemeket, majd szabadítsd meg a bennük rejlő magoktól. Nyomkodd össze villával egy magas falú edényben, majd egyenletesen oszlasd el az arcbőrödön a pépet. Hagyd rajta bő tíz percig, azután mosd le.

Hatása: A szüret főszereplőjének az almához hasonlóan hámlasztó hatása van. Arcpakolás után bőröd szinte újjászületik, frissé és üdévé változik.

oszi2.jpg ()Ránctalanító mandula

Egy bögrényi zabliszthez keverj ugyanennyi darált mandulát. Hámozz meg öt-nyolc szem szilvát, szedd ki a magját, törd össze villával a húsát, majd keverd bele a mandulás lisztbe. Ha szükséges, lazítsd az állagát egy-két teáskanálnyi ásványvízzel. Az elkészült pakolást oszlasd el az arcodon, majd helyezd magad kényelembe a foteledben, és olvasgasd a kedvenc női lapod. Tizenöt-húsz perc elteltével irány a fürdőszoba, szabadítsd meg a bőröd a lila színű álarctól!

Hatása: Az ősz jellegzetes gyümölcse, a szilva ruganyossá teszi bőrödet, regeneráló és ráncsimító tulajdonságú. A zabliszt vitamintartalma miatt rendkívül tápláló, a mandula pedig vitaminforrás.

Nyugtató burgonya

Válassz egy közepes nagyságú burgonyát, és nyers állapotában reszeld le. Törj ketté egy friss tojást, válaszd el a fehérjét a sárgájától, és csak az utóbbit add csak hozzá a reszelt krumplihoz. Keverj bele még egy kávéskanálnyi tejfölt is. A kész pakolással borítsd be az arcod, várj tíz-tizenöt percig, majd langyos vízzel le is öblítheted.

Hatása: A burgonya gyulladásgátló hatású, és táplálja az arcbőrödet, a tojássárgája szintén táplál és hidratál, a tejföl pedig nyugtatja a bőrt.

Fiatalító sütőtök

Vágd fel néhány darabra a sütőtököt, és kanalazd ki belőle a magokat. Béleld ki alufóliával a tepsit, így nem kell előtte napokig áztatnod. Helyezd bele a sütőtökdarabkákat, és süsd meg őket. Amikor készen van, válassz ki egy közepes darabot, és kanalazd a húsát egy keverőtálba. A többit pedig tedd félre, és falatozd el uzsonnaként. Adj hozzá két egész hámozott és pépesített fügét, egy teáskanál zöld teát, három teáskanál kukoricalisztet. Mindezt alaposan keverd össze, végül egy teáskanál jojobaolajat csurgass bele. Vidd fel a maszkot az arcbőrödre, hagyd hatni tizenöt-húsz percig, majd húzd le, és alaposan tisztítsd meg a bőröd.

Hatása: A sütőtök egészségesen fényessé teszi, regenerálja és frissíti a fáradt arcbőrt. A kukoricaliszt és a füge tápláló, a jojobaolaj hidratáló, fiatalító hatású.

Hámlasztó testradír

Vágd fel néhány darabra a sütőtököt, kanalazd ki belőle a magokat. Ezután kockázd fel apróra a zöldséget, és vízzel teli lábosban főzd puhára. Ha ezzel készen vagy, turmixold össze, és kétbögrényi adagot önts át egy tálba. Mérj hozzá egy bögrényi barna cukrot, és egy csipetnyi fahéjjal szórd meg. Keverd jól össze. Legjobb, ha zuhanyozás közben alkalmazod ezt a peelinget. Állítsd be kellemesre a víz hőmérsékletét, tusolj le, majd rövid időre zárd el a csapot. Körkörös mozdulatokkal dörzsöld a bőrödre a testradírt. Mindig a végtagokkal kezdd, tehát vagy a kezeiddel, vagy a lábaiddal, és így haladj a szíved irányába. Az arcod hagyd ki ebből a kezelésből. Tíz-tizenöt perc után mosd le magad.

Hatása: A sütőtök hámlasztó tulajdonságának köszönhetően megújítja a bőrt, valamint hidratálja. A barna cukor a testradír alapjaként szolgál, a fahéj pedig élénkít.

A cikk folytatását keresd a Maxima magazin legfrissebb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X