Főoldal > SZÉPSÉG > 3 szépítő trükk minden arcformára

3 szépítő trükk minden arcformára

bronzosítóburgonyakarikáskorrektorpirosítósminkszemszemhéjpúderszépségtáskástipp
0

Írta:

A tél végére az energiatartalékaid elfogytak, az „újratöltekezésre” pedig még nem volt lehetőséged? A bőröd fakó és sápadt mostanában, a szemed alatt pedig nemcsak az átmulatott éjszakák után húzódnak karikák? Ilyenkor koratavasszal jól jöhet néhány extra szépségtipp – most bemutatjuk a három legjobbat!   1. Karikák ellen – korrektorral és elegendő alvással Az átmulatott éjszakák […]

A tél végére az energiatartalékaid elfogytak, az „újratöltekezésre” pedig még nem volt lehetőséged? A bőröd fakó és sápadt mostanában, a szemed alatt pedig nemcsak az átmulatott éjszakák után húzódnak karikák? Ilyenkor koratavasszal jól jöhet néhány extra szépségtipp – most bemutatjuk a három legjobbat!

 

1. Karikák ellen – korrektorral és elegendő alvással

Az átmulatott éjszakák és a számítógép előtt, munkával töltött esték nyomot hagynak az arcodon? Reggelente fáradt, karikás szemekkel ébredsz, és fogalmad sincs, hogyan varázsold „emberivé” magad? A karikák ellen a legbiztosabb módszer sajnos még mindig a sok alvás, ezért mindennap legalább hét-nyolc órát tölts az ágyban! Ha egy-két napig mégsem tudsz időben lefeküdni, akkor később ne sajnálj magadtól egy-két alvással töltött, plusz órácskát – ez nemcsak a megjelenésed, de a közérzeted érdekében is elengedhetetlenül fontos!
+ 1 sminktipp: Sminkelés előtt feltétlenül használj hidratáló krémet, és a szem alatti területre különösen nagy gondot fordíts! A karikákat fehér szemceruzával és korrektorral tüntesd el. Az alsó szemhéjad belső részét óvatosan húzd ki, ez ugyanis optikailag nagyobbítja a tekintetet. A korrektort ütögesd a szem alatti területre: a szemzugból indulva, és kifelé haladva masszírozd el a korrektorpöttyöket! Fontos, hogy a korrektorod jó minőségű legyen, és ne használj túl sokat belőle – a túl erős korrektorozással csak a szem alatti szarkalábakat hangsúlyoznád!

2. Táskás szemek ellen – sok folyadékkal és világos színekkel

A szemed alatt már nem csak a karikák, de a táskák is megjelentek? A szem alatti duzzanatok kialakulására sajnos az öregedéssel egyre nagyobb esély van, a túl kevés folyadék- és túl sok alkoholfogyasztás pedig kimondottan növeli az esélyeidet a „táskásodásra”! A táskák kialakulásának megelőzésére és eltüntetésükre érdemes természetes módszereket bevetned. Tegyél a szemeidre egy karika burgonyát, és hagyd rajtuk tíz percig – meglátod, ez még a legduzzadtabb szemekkel is csodákra képes!
+ 1 sminktipp: Ha a burgonyás pakolásra nincs időd, akkor  az árnyékos területekre egy kevés világos szemhéjpúdert vigyél fel. A tökéletes eredmény érdekében ezt a műveletet mindig erős, szemből jövő fénynél végezd!

3. Sápadtság ellen – radírozással és bronzosítóval

A téli időszakban a bőrszíned fakó, koratavasszal pedig az első napsugarak és az erős szél hagy nyomot az arcodon? A kellemetlen bőrpír és az első szeplők megjelenése ellen a legtöbbet a rendszeres arctisztítással és gyakori radírozással tehetsz. Az arcodat és a nyakadat naponta tisztítsd meg valamilyen krémes arclemosó tejjel, a bőröd ph-értékének helyrebillentéséhez pedig valamilyen kímélő tonikot használj! Ha a bőröd hajlamos a kiszáradásra, akkor reggel és este is hidratálj, hetente egyszer pedig egy finomszemcsés bőrradírral is tisztítsd meg az arcod!
+ 1 sminktipp: Ha az arcbőröd színe egyenetlen, egy jó minőségű alapozó csodákat tehet. A sápadtságot világos, rózsaszínes pirosítóval vagy bronzosító golyócskákkal orvosold! Az arccsontodra mindig egy lehelettel több pirosítót tegyél, de vigyázz, hogy ne ess túlzásba, mert ellenkező esetben közönséges hatást érhetsz el.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X