Főoldal > SZÉPSÉG > Vizesedés, puffadás? Segít a nyirokmasszázs!

Vizesedés, puffadás? Segít a nyirokmasszázs!

nyirokmasszázsödéma
0

Írta: and

A nagy meleg sok embernek okoz olyan kellemetlen egészségügyi problémákat, mint a lábak vizesedése és bedagadása. Ezt a nyirokrendszer nem megfelelő keringése okozza, amelyet ilyenkor aktiválni kell. Erre az egyik legjobb módszer a nyirokmasszázs. Miért jó a nyirokmasszázs? A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet eltávolítsa, a duzzanatokat megszüntesse és […]

A nagy meleg sok embernek okoz olyan kellemetlen egészségügyi problémákat, mint a lábak vizesedése és bedagadása. Ezt a nyirokrendszer nem megfelelő keringése okozza, amelyet ilyenkor aktiválni kell. Erre az egyik legjobb módszer a nyirokmasszázs.

Miért jó a nyirokmasszázs?

0011535_1.jpg ()

A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet eltávolítsa, a duzzanatokat megszüntesse és támogassa az immunrendszert. A manuális nyirokmasszázs mindig több területet érint. Ezért a kezelési idő, akár 90 percet is igénybe vehet. Az átlagos kezelési időtartam 30-60 perc.

  • Hatására fokozódik a salakanyagok kiürülése a szervezetből
  • Jó hatással van a vénákra   
  • Javítja a közérzetet.
  • Az ödémás végtag “víztelenítésével” az érintett terület  fertőzésre való hajlama is csökkenthető. A manuális nyirokmasszázs mindig több területet érint, ezért a kezelési idő, akár  90 percig is eltarthat. Az átlagos kezelési időtartam 30-60 perc.

Mi történik a masszázs alatt?

  • A nyirokmasszázs során simító, pumpáló mozdulatokkal ürítik ki a nyirokcsomót, így gyorsítják a pangó nyirok eltávozását.

Mit tehetsz?

  • Fordulj masszőrhöz, aki szakszerűen beindítja a nyirokkeringést.
  • Ha nem jutsz el masszőrhöz, masszírozd át a combtöveket. Figyelj arra, hogy combtőben nem szabad túl erős nyomást kifejtened, mert ez a terület érzékeny lehet.
    A legjobb és leghatásosabb, ha fentről lefelé haladva masszírozod magad. Először kintről befelé  haladva a 4 ujjaddal vagy hüvelykujjaddal (ahogy neked kényelmesebb) masszírozd át a combtőt utána pedig a combodat is. Ha nem fáradtál el, egészen a bokádig végigmasszírozhatod a lábadat, mert így még könnyebnek fogod érezni őket.  
  • Még hatékonyabb lehet a masszázs, ha zuhanyozás közben fürdőkesztyűt használsz, vagy olyan szivacsot, amelynek érdesebb a felülete. Ezzel centiről centire is átmasszírozhatod a testedet, mert hatékonyan serkenti a vér- és nyirokkeringést és az érdes felület segít eltávolítani a bőr elhalt hámsejtjeit is.  
  • Ha nem olyan súlyos a láb duzzadása, az is elég, ha hűsítő lábfürdőt veszel. Tegyél egy nagy tálba annyi vizet, amely nem lepi el a lábfejedet. Szórj a vízbe  vízbe fél csomag szódabikarbónát – így a talpon keresztül beindul a méregtelenítés is a szervezetedben. Tartsd a lábadat néhány percig a szódabikarbónás vízben, és utána felpolcolt lábakkal pihenj  egy kicsit.

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X