Főoldal > PSZICHÉ > A barátod drámakirály? Így kezeld a pasihisztit!

A barátod drámakirály? Így kezeld a pasihisztit!

férfihisztimogorvapasi
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Három őszinte vallomás férfiaktól, akik elárulták, mitől készülnek ki, és szelídülnek meg újra. Ádám, a túlérzékeny „Legutóbb az verte ki nálam a biztosítékot, amikor a barátnőm, Laura felvett egy olyan magas sarkút, amilyet szerintem csak buliba illik viselni, és […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Három őszinte vallomás férfiaktól, akik elárulták, mitől készülnek ki, és szelídülnek meg újra.

Ádám, a túlérzékeny

„Legutóbb az verte ki nálam a biztosítékot, amikor a barátnőm, Laura felvett egy olyan magas sarkút, amilyet szerintem csak buliba illik viselni, és nem az Excel-táblákhoz. Szóltam neki, hogy az a cipő nem irodába való, de ő elégedett volt az összképpel, és csak mosolygott. Ettől szállt el az agyam: az én véleményem nem számít? Miért nem mond semmit? Csak készülődött tovább, én meg azt akartam, hogy rám figyeljen. Akkorra már bajom volt a kávégéppel, a szomszéddal és az esti programmal is. Laura már rájött, hogy ilyenkor a legjobb, ha nem veszi magára a dolgot. Elvonul, és hagyja, hogy kiőrjöngjem magam. Ami miatt még hangosabban kezdek kiabálni, de legalább kijön belőlem a feszültség. Belátom, rosszabb lenne, ha leállna velem vitatkozni. Jó, hogy nem sértődik meg, ugyanúgy nevet, telefonál, beszél hozzám, kérdezget. Türelmes és megértő: ettől lesz jó partner, és nem attól, hogy mindenben egyetért velem . Tudja, hogy ha komolyan vesz, még jobban belelovalom magam. Furcsa, de ez segít.”

Maxima-tipp: „Míg mi könnyebben beszélünk arról, mi megy végbe bennünk, egy férfinak nehezebb: nem szabad sírnia, nem mutathatja ki az érzékenységét, a sérülékenységét, márpedig a problémák őt sem kerülik el – mondja Ámon Mariann pszichológus. – Egyre több a stressz, az elvárás, ami növeli a feszültséget, amely hullámokban – akár hiszti formájában – bukhat ki belőlük. A legfontosabb, és gyakran a legnehezebb is, hogy megértsd, kedvesed rosszkedvét nem te okoztad, nem te vagy a felelős érte, akkor sem, ha ő először rád fogja. Csak úgy tudsz neki segíteni – ha szüksége van rá, és ennek jelét adja –, hogy higgadt és erős maradsz. Tudja, hogy meghallgatod, de nem kell bokszzsáknak lenned, amelyen a dühét kitöltheti.”

hiszti2.jpg ()Péter, a mindentudó

„Tűz és víz vagyunk Ginával. Én vagyok az, aki a fogkrémes tubust a végén nyomja, felsöpri a morzsákat, és a végtelenségig egyenesítgeti asztalterítő gyűrődéseit. Feldühít, ha a cipői nem állnak szorosan egymás mellett. A múltkor elbotlottam bennük, és nekivágódtam az ajtónak. Zavar, ha tele van a mosogató, és szóvá is teszem. Erre ő azt mondja, legegyszerűbben úgy változtathatok ezen, ha én magam mosom el az edényeket, szó nélkül, mert úgy lovagias. Nem szereti, ha beleszólok, mit hogyan csinál. Amikor egyszer elege lett abból, hogy meg akarom változtatni – azt mondta, olyan ez neki, mintha nem tudnám őt elfogadni –, elküldött. Akkor este elgondolkodtam: rá kellett jönnöm, hogy azért vezetem le rajta a feszültségemet, mert nem merek megnyílni előtte. Nekem nem megy könnyen a lelkizés, ha aznap kiborít a főnököm, vagy úgy érzem, lúzer vagyok. Megnyugtatott, hogy sokkal jobb, ha tudja, mi a baj, mert így érzi, bízom benne. Szeretem, hogy meghallgat, de nem mondja meg, jól tettem-e vagy nem, nem ítélkezik, nem ad tanácsot. Amikor rossz passzban vagyok, nem arra vagyok kíváncsi, mit szúrtam el, azt ráérünk később megbeszélni. Először ki kell panaszkodnom magam.”

Maxima-tipp: „A fiú gyenge pillanatát semmiképpen se használd arra, hogy addigi, fel nem dolgozott, meg nem beszélt sérelmeidet megtorold, vagy te próbálj a középpontba kerülni. Ilyenkor éreztesd inkább vele, hogy számíthat rád és még mindig felnézel rá férfiként, társként. Most vele kell foglalkozni, hiszen neki is – az igényeinek, vágyainak, frusztrációinak – jár a figyelem, akárcsak neked. És ne feledd: egy kapcsolat erőssége a konfliktushelyzetekben mutatkozik meg igazán!”

Milán, a csendkirály

„Ha valami bánt, magam akarok lenni. Csak ülök és hallgatok, de ezt olyan feltűnően teszem, mintha kiabálnék. Én így hisztizem. Úgy érzem, mindenki ellenem van, még Luca, a barátnőm sem ért meg. Ha megkérdezi, vele van-e bajom, azt mondom: nem, minden rendben. Ő pedig megőrül, mert látja rajtam, hogy ki vagyok bukva. Egyszer egész este nevetünk, szuperül elvagyunk, másnap meg szótlanul gubbasztok. De én nem akarom magamat sajnáltatni. Néha segít, ha futni megyek vagy focizok, máskor nem. Nekem is vannak rossz napjaim, amikor semmi nem akar összejönni. Az élet ilyen, egyszer fent, egyszer lent, a rosszkedv is a része. Nem kell mindig sütnie a napnak. Olykor minden ok nélkül dühös, bizonytalan vagy feszült leszek. Hálás vagyok Lucának, mert elfogadtatta velem, hogy a rosszkedvem miatt még nem vagyok rossz ember, nem kell, hogy lelkiismeret-furdalásom legyen.”

Maxima-tipp: „Az »akarsz róla beszélni?« kérdés minden pasit őrületbe kerget, ezért inkább kerüld – tanácsolja a pszichológus. – Legyen övé a választás, meg akarja-e osztani veled a gondjait. Hogy könnyebb legyen a hisztit elviselni, gondolj arra, hogy a kiborulásának biztosan komoly oka van, így megértőbb és támogatóbb is leszel. Inkább arra figyelj, amit nem mond ki, mert ez a lényeg: erről érdemes később beszélni. De csak ha akar. Nehogy aztán a nyaggatásod újabb hisztibe torkolljon.”

Toporzékoló macsók?

A nők a mogorva, szeszélyes férfiakat szeretik – legalábbis ez derült ki a kanadai University of British Columbia vizsgálatából: a mosolygós pasikkal szemben a mogorvák győztek. A megkérdezett nők szerint ők sokkal erősebbnek, férfiasabbnak, tekintélyt sugárzónak tűnnek. Ezek szerint a hiszti nemcsak a csajok fegyvere, hanem végeredményben macsós jellemvonás is lehet.

Hasonlóan szuper cikkeket olvashatsz a legújabb Maxima magazinban, a címlapon Ördög Nórával!

Így szépülj okosan!

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X