Főoldal > PSZICHÉ > 5 szuper stresszűző tipp

5 szuper stresszűző tipp

allergiaarcbőrfejfájásfogcsikorgatásnyugalomstressz
0

Írta: and

Ereszd ki a gőzt! Talán azt hiszed, hogy ha állandóan pörögsz, és nem bírsz lelassítani, akkor nyugtató gyakorlatokat kell végezned, mint amilyen a jóga, pedig amire ilyenkor igazából szükséged van, az, hogy kicsit kiereszd a fáradt gőzt. Folyamatosan emeld a pulzusszámodat, és irány a szabad! Egy kiadós kerékpározás, vagy egy hegyvidéki túrázás garantáltan kitisztítja a […]

Ereszd ki a gőzt!

Talán azt hiszed, hogy ha állandóan pörögsz, és nem bírsz lelassítani, akkor nyugtató gyakorlatokat kell végezned, mint amilyen a jóga, pedig amire ilyenkor igazából szükséged van, az, hogy kicsit kiereszd a fáradt gőzt. Folyamatosan emeld a pulzusszámodat, és irány a szabad! Egy kiadós kerékpározás, vagy egy hegyvidéki túrázás garantáltan kitisztítja a fejed és elűzi a stresszt.

Edzéssel a fejfájás ellen

A fejfájás arra buzdíthat, hogy hanyagold az fitnesztermet, az edzés azonban sokat segíthet a fájdalom elűzésében. A tréninggel ugyanis nem csak felhasználod a felesleges adrenalint a szervezetedből, de a mozgás segít az izmaid ellazításában is, így kiadhatod a fájdalmat okozó feszültséget magadból.

stresszcikk.jpg ()Meleg ruhával a fogcsikorgatás ellen

Ahhoz, hogy megakadályozd az éjszakai fogcsikorgatást, nyomj egy meleg ruhát az arcodhoz öt percig lefekvés előtt, hogy ellazítsd az állkapocs-izmaidat, és szerezz be a fogorvosodtól egy megfelelő fogvédőt.

Harc a tiszta arcbőrért

A stressz növeli a tesztoszteron szintet, ezért ha érzékenyek a faggyúmirigyeid, gyorsan kipattoghat az arcod. Ebben az esetben próbálj ki egy patikában beszerezhető, benzoil-peroxid tartalmú lemosót, makacsabb esetekben pedig keress fel egy bőrgyógyászt antibiotikumokért. Egyes fogamzásgátló tabletták szintén segíthetnek a pattanások eltüntetésében.

Sétával az allergia ellen

A gyenge immunrendszer és az állandó stressz folyamatos tüsszögéshez (akár allergiához is) vezethet, ezért az antihisztaminok és a C-vitamin mellett tedd a szervezeted ellenállóbbá minden nap egy kiadós sétával, így segíted az adrenalin termelődését, ami a tested természetes nyálkahártyáját erősíti.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X