Főoldal > MOZGÁS > 9 dolog, amit mindig tarts a sporttáskádban

9 dolog, amit mindig tarts a sporttáskádban

edzőteremkonditeremmozgássport
0

Írta:

Mindig hiányt szenvedsz valamiben, ha sportolni indulsz? Ez többé nem történhet meg! A következő listában minden olyan dolgot megtalálsz, amire a sportolás előtt, alatt és után szükséged lehet!

Víz

A legfontosabb sportkellék! Nagy kellemetlenségeket tud okozni, ha a konditeremi büfé éppen zárva van, vagy nincs nálad kulacs, hogy megtöltsd csapvízzel, és nem tudsz mit inni mozgás közben. Ez legyen az edzőtáskád legfontosabb eleme, hiszen hiányától nagyon szenvedős lehet a sportolás.

Nedves törlőkendő

Edzés előtt, közben és után is jól fog jönni egy antibakteriális és hipoallergén frissítő kendő, mellyel könnyen felfrissítheted magad. A nedves törlőkendőket egyébként kifejezetten az „izzadós” edzésekhez (mint például a hot jóga, az aerobik vagy a spinning) ajánlják igazán, hiszen ilyenkor kifejezetten jólesik megtörölközni.

Hajgumi/hajpánt

Kevés dolog zökkenthet ki jobban az edzésedből, mint a hajgumi vagy a hajpánt hiánya. Még a rövid hajúaknál és a frufrut hordóknál is ajánlott az izzadságfelfogó hajpánt viselése, hosszú hajú hölgyeknek pedig kifejezetten javasolt, ha nem akarnak minden egyes edzést hajmosással és hajszárítással befejezni.

Törölköző

Kínos, ha az arcodról és a nyakadról össze-vissza csöpög az izzadság, ahogy az sem túl kellemes, ha törölköző híján nem tudsz tisztálkodni az edzésed után. Azt javasoljuk, hogy egy kis kézi törölköző mindenképpen legyen nálad a teremben, az öltözőszekrényedben pedig tarts egy nagyobbat.

Mobiltelefon tartó

Kinti sportoláshoz mindenképpen vidd magaddal, de a konditeremben is jól jöhet. Bár sokan hagyják az öltözőszekrényükben, azonban ha te inkább nem hagynád felügyelet nélkül az okostelefonodat, nem árt beszerezned egy karra vagy derékra stabilan rögzíthető kis tartót. Így bármikor elérhető maradsz, ráadásul a rádiót vagy a kedvenc zenéidet is tudod hallgatni mozgás közben.

95115383 - fitness equipment on wooden background

Szárazsampon

Abszolút életmentő lehet, ha reggel, munkaidő előtt vagy ebédidőben sportolsz. Használatával nem kell sietned a tusolással/hajmosással; viszont olyan pluszt ad a külsődnek, hogy még egy fontos prezentációt is le tudsz vezényelni egy izzasztó teniszóra után.

BB vagy CC krém

Ha az arcbőröd nem a legjobb formáját nyújtja, a hidratáló krémmel, naptejjel és ránctalanítóval is megfűszerezett, színezett BB és CC krémek segíthetnek. Frissítik, hidratálják, és a naptól is védik a bőrödet edzés közben.

Zokni

Sokan alábecsülik a sportzoknik képességét, pedig nem kellene. A varrás nélküli, lélegző anyagból készült darabok lábfájdalmaktól, vízhólyagoktól és esetleges bőrgombától is megkímélhetnek, ha rendszeresen edzel ugyanabban a sportcipőben!

Sportóra

Komoly céljaid vannak az edzéssel? Manapság már sok konditeremben lehet pulzusmérőt bérelni, a legjobb mégis az, ha az edzés alatt is magadon tartod a sportórád. Ezek az apró kütyük nemcsak a pulzusodat képesek mérni, hanem az elégedett kalóriákat és gyakorlatok intenzitását is képesek mérni, segítségükkel pedig időről időre össze tudod hasonlítani a teljesítményed, és láthatod, hogyan fejlődsz a mozgásban.

Fotó: 123RR


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X