Főoldal > MOZGÁS > Nyerj plusz energialöketet edzés előtt

Nyerj plusz energialöketet edzés előtt

edzésenergiaenergiaitalitalmozgássport
0

Írta:

A fáradtság, főleg a kora tavaszi időszakban szinte állandósult társunk. Ha azonban a tökéletes bikinialak a cél, most kellene leginkább megnyomni az edzéseinket, és ehhez érdemes egészséges, természetes energiaitalokat is bevetni.

Céklás-répás-narancsos ital

Mi lenne, ha ezentúl minden edzés előtt megajándékoznád a szervezetedet egy tuti vitaminkombóval? A céklás-répás-narancsos italnak nem csak az az előnye, hogy bármelyik évszakban beszerezhető alapanyagokból áll, de ráadásul isteni finom is. Annyi vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, hogy még a legálmosabb reggelen, vagy a leghúzósabb nap után is hihetetlenül felpörget, így sokkal hatékonyabb lesz az edzésed és a munkavégzésed is.

Így készítsd: Pucolj meg egy narancsot, valamint 150-200 gramm répát és céklát, és dobd a gyümölcscentrifugába másfél deci vízzel felöntve. Hűtsd le, ízlés szerint egy kis mézzel édesítheted, de önmagában is nagyon finom.

42198836 - juice, orange juice, pouring.

Fahéjas-gyömbéres-citromos zöld tea

A zöld tea már önmagában is felpezsdít, azonban ha ezt még egy kis fahéjjal, gyömbérrel és citrommal is megkoronázod, tuti a siker – már ami az élénkítő hatást illeti. A zöld teában található minimális, még egészséges mennyiségű koffein, a citrom magas C-vitamin tartalma, valamint a fahéj és a gyömbér energizáló, hangulatjavító hatása tökéletes választás az edzés előtti ráhangolódásnál.

Így készítsd: Forralj fel egy liter vizet, és tegyél bele 4-5 filter zöld teát. Csavard bele egy citrom levét, reszelj bele egy ujjnyi gyömbért és ízesítsd egy teáskanálnyi fahéjjal. Forrald össze, majd szűrd le. Hűtve és melegen is fogyasztható.

Almáspite-ital kókusztejjel

Ugye te is imádod az almáspitét? Szeretnél edzések előtt egy kicsit felpörögni? Akkor ezt a kókusztejes finomságot neked találták ki. Ez az ital nem csak isteni ízt garantál, de a benne található vitaminok, ásványi anyagok, rostok rendkívül jó hatással vannak a szervezetre, és kellő energiát adnak edzés előtt.

Így készítsd: Vágj apróra három kisebb almát, egy érett banánt, és magozz ki két datolyát. Dobd a turmixgépbe, önts hozzá két deci kókusztejet, egy kávéskanál fahéjat, egy csipet szerecsendiót és egy vaníliarúd felét. Turmixold össze, hűtsd le, és fogyaszd edzések előtt, hogy a maximumot hozhasd ki magadból.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X