Főoldal > MOZGÁS > A Nike bemutatja a sport hidzsábot

A Nike bemutatja a sport hidzsábot

edzőruhahidzsábnikesport
0

Írta:

A Nike mottója: „Ha van tested, sportoló vagy.” Ezt a koncepciót szem előtt tartva alkotta meg a sportmárka a forradalmi Nike Pro hidzsábot, amely a Nike innovációs technológiáit ötvözi a sportolói igényekkel. A kollekció a jövő év elejétől lesz elérhető a közel-keleti piacon, fekete, sötétszürke és obszidián színekben.

Az elmúlt évek során a Nike beavertoni központjában a tervezők sportolókkal szorosan együttműködve dolgoztak azon, hogy megalkossanak egy olyan ruhadarabot, amely nem akadályozza viselőjét sportolás közben. Amna Al Haddad, egyesült arab emírségekbeli női súlyemelő elmondta, hogy mozgás közben a nem légáteresztő, nehéz ruhadarab elfordul a testen, ez pedig befolyásolja a teljesítményt. Al Haddad azt is kifejtette, hogy egyetlen olyan hidzsábja van, amelyben megfelelően tud mozogni, ezért minden este kézzel kellett kimosnia versenyek után.

A Nike tervezőcsapata erre a problémára keresett megoldást, amikor elkezdett a Nike Pro hidzsáb prototípusán dolgozni, melyet súlyemelők, és egyéb, hidzsábot viselő sportolók körében teszteltek. A nők visszajelzései alapján az eredeti dizájnt még könnyedebbé, lágyabbá alakították, amely már-már egy második bőr érzetét kelti. Szintén fontos szempont volt, hogy az alapmodell alkalmazkodjon különböző országok hidzsáb stílusaihoz, illetve a különböző fej- és arcformákhoz, így a fejet takaró rész XS/S, illetve M/L méretben is elérhető.

A végleges Nike Pro hidzsáb egy tartós, egyrétegű, könnyű hálós Nike Pro anyagból készült, melyen stratégiailag elhelyezett lyukak biztosítják az optimális szellőzést. A puha, rugalmas anyag alkalmazkodik a viselője arcához és a sport intenzitásához, legyen szó akár műkorcsolyáról, akár biciklizésről. A hidzsáb hátulja meghosszabbított kialakítással rendelkezik, hogy véletlenül se lazuljon meg mozgás közben. A nyaknál kifejezetten puha cérnát használtak, hogy izzadás közben ne irritálja, dörzsölje a varrás a sportoló bőrét.

A Nike célja, hogy az úttörő ruhadarabbal még több nőt inspiráljon mozgásra olyan országokban is, ahol az öltözködés határt szabhat a sportnak.

A Nike Pro hidzsáb jövő év elejétől lesz elérhető.

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X