Főoldal > mozgas > Ezek a legmenőbb popsiformáló edzések

Ezek a legmenőbb popsiformáló edzések

alakformálásedzésfenékfogyásizommozgáspopsisporttestformálás
0 0

Írta:

Közeleg a forrónacik szezonja, de még nincs tökéletes popsid? Kóstolj bele az idei év legnépszerűbb testformáló edzéseibe – nem fogod megbánni!

1. Spinning

Mi is ez? A biciklizéshez hasonlóan itt is pedáloznod kell, de jelentősen magasabb intenzitással (itt ugyanis nincs holtpont, fékezés vagy lazsálás, csak a tekerés)! Mentálisan és testileg is fejleszti az embert.

Miért jó? A terhelés 90%-át a lábakra és a fenékre helyezi, erőteljesen megmozgatja azokat, miközben lényegében ülve csinálod az egész gyakorlatot. Akár 700 kalória is elégethető egyetlen spinning óra alatt! Bármilyen edzettségi szinten levők elkezdhetik, a szobabiciklit például aktív időseknek és izombajokkal rendelkezőknek is ajánlják.

2. „Booty” Barre

Mi is ez? Balett elemeken alapuló sport, ami különösen a láb és a fenék erősítésére helyezi a hangsúlyt. A balett, a jóga és a pilates ötvözete – amellett, hogy megnyújtja az izmokat, segít a koncentráció fejlesztésében.

Mire jó? Ha égig érő, nyúlánk topmodell-lábakat szeretnél, kerek popsival, ez lesz a te sportod! Finom, nőies tartás ad, tónusos izmokat varázsol, miközben igazi kemény edzés – annak ellenére, hogy nem egy aerob (ugrálós) sportág.

3. Jóga

Mi is ez? Indiából eredő, meditatív állapotba segíti sport, ami az izmok és a szalagok nyújtását, erősítését, feszesítését és ellazulását készíti elő.

Mire jó? A segítségével hajlékonyabbak és „izombiztosabbak” lehetünk. Kitűnő alapozó sport egy komolyabb baleset, sérülés után; de az ellenállásunkat is fejleszti, hiszen sokszor kell a saját testsúlyunkkal dolgoznunk.

61936281 - young adult girl doing heavy duty  squats in gym with barbell

4. TRX

Mi is ez? A sport TRX felszerelésekkel zajló, teljes testtel végzett ellenállásos gyakorlatokon alapul – hasonlít a calisthenics, azaz a saját testsúlyunkkal történő edzésre.

Mire jó? Bármilyen fittségi szinten elkezdhető, hiszen a TRX edzőnk figyelembe veszi az edzettséget, a sportmúltat és a fizikai erőnlétet is a gyakorlatok összeállításánál. Mivel a saját súlyunkkal dolgozunk, többször dolgoztatjuk meg a fenékizmainkat, mint valaha!

5. Crossfit

Mi is ez? A 2000-es években találta ki két amerikai testépítő: főleg súlyemelésből, erőnléti gyakorlatokból és gimnasztikából álló sport, ami sokak szerint az egyik legmegterhelőbb és legfárasztóbb mozgásforma.

Mire jó? Az egész testet átmozgatja, fárasztó és koncentrációt igényel – nem csoda, hogy rengeteg kalóriától megszabadulhatunk egy edzés alatt! A popsiról könnyen lemegy az a pár centi plusz, ha az ugráló feladatokba is mindent beleadsz!

6. Köredzés

Mi is ez? Gépről gépre és gyakorlatról gyakorlatra kell teljesítened az intenzív edzéstervet, aminek a lényege, hogy végezd el a feladatsort, majd pihenj egy kicsit. Amit kifújtad magad, jöhet a második kör!

Mire jó?  A lábujjadtól a fejed búbjáig minden izmot és testrészt átmozgat a köredzés – ami egyébként a testépítők kedvenc sportja is -, legjobban mégis a feneket formálja.  A legtöbb konditermes géphez ugyanis használnunk kell a fenék-és combizmainkat, ami miatt szuper kerek fenekünk lehet akár egy hónap után!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

edzéserősítő edzés

Izmosodnál? Ezeket ne tedd!

Írta:
6 napja 0 0

Vannak, akik súlyvesztés céljából edzenek, mások az izomtömegük növelését tartják szem előtt. Nem mindegy, milyen cél lebeg előtted, hiszen annak megfelelően kell táplálkoznod és mozgásformát választanod. Ha úgy érzed, fogyni már nem szeretnél, viszont formásodni annál inkább, tartsd be tippjeinket, hogy fáradozásaid eredményt hozzanak.