Főoldal > MOZGÁS > Ezek a legjobb fogyasztó sportok

Ezek a legjobb fogyasztó sportok

aerobikdiétaéletmódváltásfogyásfutáskerékpárkorcsolyamozgássportzumba
0

Írta:

Vannak, akik bármilyen diétát hajlandóak követni, csak mozogni ne kelljen, míg mások nem tudnak lemondani a kedvenc ételeikről még a fogyás érdekében sem, viszont szívesen sportolnak. Nyilván a kettő együtt a legideálisabb, de van néhány olyan mozgásforma, ami tuti alakot garantál még a finom falatok mellett is.

Futás

A futás az egyik leghatékonyabb kardiómozgás mind közül, hiszen minden tagodat kellőképpen átmozgatja. Égeti a zsírt, formálja az alakot, kell ennél több? Ja, és a stresszes mindennapok legszuperebb levezetője. Ráadásul nem kell hozzá más, csak egy futócipő, és máris róhatod a köröket akár a szabadban, akár a futógépen.

Zumba

Egy 1-1,5 órás zumbaóra még a legmakacsabb zsírpárnákat is leolvasztja, olyan intenzív mozgást kívánnak a mozdulatok. A legjobb benne pedig az, hogy az edzőtermi edzésekkel ellentétben nem csak maga a testformálás a cél, hanem mindemellett még jól is érzed magad a pörgős zenékre lejtett tánc közben. Ha barátnőstül jársz, még motiválhatjátok is egymást.

Úszás

Az úszás az egyik legegészségesebb sport, és szuper alakot biztosít, ha rendszeresen szeled a habokat. Megkíméli az ízületeket, emellett pedig minden porcikádat kellőképpen aktivizálja. Próbáld ki: vegyél kezdetnek egy havi uszodabérletet, járj le heti 3-4 alkalommal, és meglátod rövid idő alatt milyen átalakuláson fog átmenni a tested.

Zumba class dancing in studio at the gym, Image: 198579221, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Aerobik

Nem véletlen, hogy megannyi irányzata van az aerobiknak, hiszen még mindig az egyik legmegbízhatóbb zsírégető és alakformáló mozgásforma. Előnye, hogy célirányosan azokat a területeket mozgatja át, amelyek problémásak, emellett a zene és a társaság extra lendületet adhat akkor is, ha éppen inkább otthon ülnél csokit majszolva a tévé előtt.

Korcsolyázás

Ha már tél, ne menjünk el a téli sportok mellett sem. Talán te sem gondoltad, hogy mennyire átmozgatja az egész testedet, ugye? Pedig így van. Már egy óra intenzív korizás is olyannyira átmozgatja a testedet, hogy másnap garantált az izomláz. Persze nem kell búslakodni a tél elmúltával sem: húzz görkorit tavasszal, és ősz végén vedd csak le.

Biciklizés

Bár ebben a hidegben nem sokan pattannak nyeregbe szívesen, azért ne hanyagold ilyenkor sem a tekerést. A szobabicikli szuper alternatíva ilyenkor is, és ráadásul rendkívül célravezető, ha szeretnél izmos, formás alakot. Kezdd először kisebb távokkal, és fokozatosan szoktasd hozzá magad a nehezebb és hosszabb “utakhoz”. És ha végre beköszönt a tavasz, porold le a bringát, és irány a természet.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X