Főoldal > MOZGÁS > Zsírégetés a medencében – úszás nélkül

Zsírégetés a medencében – úszás nélkül

gyakorlatmedencemozgástornavízzsírégetés
0

Írta:

Használd ki a medencét, és égess egy kis zsírt anélkül, hogy úsznál!

Biciklizés

Nem csak a szárazföldön remek zsírégetés a kerékpározás, ugyanis ha a medence szélének támaszkodva, a vízben végzed el a lábaddal a kerekező mozdulatokat, azzal még jobban megdolgoztatod a hasadat, a vázizmaidat, a válladat és a lábadat. Bónusz azonban, hogy az ellenállás ellenére is kíméled az ízületeidet.

Dupla lábemelés

vizi2.jpg ()Dőlj hátra a medence széléhez háttal, lassan emeld fel a kinyújtott és egymás mellé szorított lábaidat, amilyen magasra csak tudod, és tartsd őket tökéletesen egyenesen és egymás mellett. A víz még jobban megnehezíti a dolgodat, mivel folyamatosan harcolnod kell az ellen, nehogy lesüllyedjenek a lábaid (ha túl nehéz, ülj a medence szélére, és úgy próbáld meg kivitelezni a gyakorlatot).

Békaugrás

A kezdő pozícióhoz tedd csípőre a kezedet, hajlítsd be a térdeidet, hogy kifelé álljanak, a két sarkad pedig egymás felé nézzen. Ugorj fel olyan magasra a vízből, amennyire csak tudsz, majd a kezdő pozícióban érj földet. Minél mélyebbre süllyedsz a vízben, annál jobban formálod a feneked és a belső combizmaidat (ha még hatékonyabban akarod végezni a gyakorlatot, akkor legyél gyors, és az ismétlések között ne tarts pihenőt).

Sífutás

Ugorj a lábaddal dinamikusan előre-hátra, miközben a kezeidet ellentétes irányba mozgatod, mintha síelnél. Az első lábad legyen behajlítva, a hátsó pedig nyújtva (mint a kitörésnél). Minél mélyebbre ereszkedsz a vízben, annál nehezebb a gyakorlat kivitelezése.

vizi3.jpg ()

Vízibalett

Támaszkodj a medence szélére, és felváltva emelgesd oldalra minél magasabbra a lábaidat a vízben (egyszerre csak egyet). Ezek a lábemelések a víz ellenállása miatt jóval nehezebbek, mint az aerobik órán, viszont éppen ezért hatékonyabbak is, főleg, ha sok ismétléssel egyre magasabbra emeled a lábaidat.

Létrázás

Ha eleget erősítetted az alsótestedet, ragadd meg a korlátot (ahol beereszkedsz a vízbe), és csak a két kezed segítségével húzd fel magad a vízből. Lassan végezd a gyakorlatot, és ismételd meg. Ez a gyakorlat sokat segít azoknak, akik nem tudnak húzódzkodni, mivel a víz miatt könnyebb a test, azonban a mozdulat így is hatékonyan elsajátítható. Ha változtatod a fogást a korláton, azzal különböző izomcsoportokat mozgatsz meg. Ha a tenyereid feléd néznek, a bicepszed dolgozik, ha kifelé, vagy oldalt, akkor a hátad és a vállad végzi a munka nagy részét.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X