Főoldal > MOZGÁS > Fogyni és izmosodni is szeretnél? Így csináld!

Fogyni és izmosodni is szeretnél? Így csináld!

diétaegészségfitneszfogyásizomépítésmozgászsírégetés
0

Írta:

Nem lehetetlen az izmos, feszes, zsírmentes test – csináld okosan!

Viszlát, szénhidrát!

A szervezet nyáron könnyebben emészthető ételeket kíván, így aztán meg kottyan majd, ha le kell tenned a fehér kenyeret vagy a fehér rizst. Helyettük inkább válaszd a teljes kiőrlésű pékárut és tésztát meg a barna rizst, a rántott hús helyett pedig a grillezett vagy párolt változatot, és kerüld az előre elkészített ételeket (rengeteg tartósítószer van bennük). A chips helyére jöhetnek a csonthéjas nasik, na meg zöldség, gyümölcs és persze víz minden mennyiségben!

Új a Nap alatt

Ki mondta, hogy minden edzésnek ugyanolyannak kell lennie? Ez egyrészt baromi uncsi egy idő után, másrészt pedig a tested hamar hozzászokik egy bizonyos mozgástípushoz, és mint ahogy a fodrászok szerint jót tehet a hajnak az időnkénti samponváltás, úgy az izmaid is hálásak lesznek egy kis változatosságért. És az új edzésformák között annyi jópofa verzió van: a sígép, a kettlebell, a TRX vagy a legmenőbb jógairányzatok nem csak a testedet, de a lelkedet is felfrissítik majd.

Egy kis matek

Tudtad, hogy minden kilóért, amit veszíteni akarsz, 3500 kcal mínusszal kell fizetned? Ennyit pedig nem lehet csupán koplalással leadni, ezért (is) nélkülözhetetlen a rendszeres testmozgás, ha karcsúsodni szeretnél. Emellett pedig ne felejts el, hogy ha cukorra nem is, energiára szükséged van a fogyáshoz, szóval tartsd magad az első pontban foglaltakhoz az étkezést illetően, és ne nyeld az éhkoppot!

izom2.jpg ()

Figyelj az izmokra

Sok diétázó esik abba a hibába, hogy elfeledkezik arról: a testnek nem csupán kalóriaégetésre van szüksége, hanem az izomszövetek újraépítésére és karbantartására is. Ezért a heti három-négy kardión kívül iktass be az edzésprogramodba némi súlyzózást vagy más izomépítő gyakorlatokat is, esetleg kérd ki egy személyi edző tanácsát, hogyan hozhatnád megfelelő egyensúlyba az edzésfajtákat.

Szundíts a karcsúságért

Tudtad, hogy minél kevesebbet alszol, annál gyakrabban leszel éhes? A kialvatlanság ugyanis emeli a stresszhormonok szintjét, a leptin nevű hormon termelődését pedig, ami az éhségérzetért felelős, drasztikusan csökkenti. Így ideges leszel és farkaséhes, ez pedig halálos kombináció, úgyhogy  pihenj legalább napi 7-8 órát!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X