Főoldal > MOZGÁS > 4 gyakorlat a szép hátért

4 gyakorlat a szép hátért

edzésháthátizomizommozgássport
0

Írta: and

Lehet, hogy eltökéltebb vagy most, hogy itt a nyár, a formás hát egész évben hasznodra válik. Ha

Lehet, hogy eltökéltebb vagy most, hogy itt a nyár, a formás hát egész évben hasznodra válik. Ha a hátad erős és izmos, a megjelenéseden is javíthat, szebb lesz a tartásod, akár 5-7 kilóval könnyebbnek tűnhetsz, és sokkal egészségesebb és fittebb leszel. A kardióedzés nagyon fontos, ha fogyni szeretnél, de ne feledkezz meg az erősítésről sem, mely ugyanúgy az egészség, erő és fittség részét képezi.

1. Homorítás-domborítás

A kezdő pozíció: helyezkedj el négykézláb, a térded a csípőd, míg a tenyered a vállad alatti vonalban legyen. A hasad és a gerinced mozdítsd az ég fel, ezalatt pedig a jobb könyököddel érintsd meg a bal térded.Tartsd meg a pózt, miközben a bal kezeddel és jobb lábaddal egyensúlyozol. Érezd, ahogy a sarkad, izmaid és feneked is részt vesznek a gyakorlatban. Nyújtsd ki a bal kezed előre, a jobb lábad pedig hátra. Tartsd meg pár másodpercig a pózt.
Tedd vissza a földre a kezed és a térded. Ez egy kör, ismételd 10-15 alkalommal mindkét oldalon.

hatgyak1.jpg ()

2. Szárazon úszás

Feküdj a hasadra, a kezeidet nyújtva emeld a fejed fölé, a lábadat pedig nyújtsd egyenesen ki! Emeld fel a karod, a lábaid és a fejed a talajról.
A térdeidet ne hajlítsd be, a jobb karodat és a bal lábadat engedd le a föld közelébe, de ne tedd le. Lassú mozdulatokkal cseréd meg a karjaidat, miközben a lábaidat is cseréled.
Ismételd meg a cserét szépen lassan 20 alkalommal, közben a póz végig maradjon stabil.

hatgyak2.jpg ()

3. Mérlegállás

Állj egyenesen, és mindkét kezedbe vegyél súlyzót. Emeled fel a bal lábad, egyensúlyozz a jobb lábaddal. Ha megtaláltad a harmóniát, a bal lábad egyenesen tartva emeld fel hátrafelé.
A törzsed csak addig hajlítsd előre, ameddig párhuzamos nem lesz a talajjal. A súlyzókat húzd fel, a felkarod a tested mellett, a súlyzók pedig a mellkasodnál legyenek. Tartsd a pozíciót egyenes háttal.
Engedd vissza a lábad a földre, egyenesedj ki, majd ismételd meg 10-szer, aztán 10-szer a másik oldalra is.

hatgyak3.jpg ()

4. Törzsemelés

Helyezkedj el hassal egy fitballon, és próbáld meg kiegyensúlyozni magad, miközben csak a lábujjaddal érinted a földet. Először emeld el a kezed a labdától előre, majd nyújtsd ki oldalra. Vegyél nagy levegőt, kilégzéskor pedig annyira emeld fel a felsőtested, amennyire csak tudod. A kezeidet tárd szét és a hátadat feszítsd meg. Lassan engedd vissza a kezdő pozícióba magad. Ez egy kör, ismételd meg 12-15 alkalommal a mozdulatsort.

hatgyak4.jpg ()

Fotó: Popsugar


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X