Főoldal > MOZGÁS > 10 mókás edzés, amihez nem kell edzőterembe menned

10 mókás edzés, amihez nem kell edzőterembe menned

edzésedzőteremfitneszfutásjógamozgássporttréningwellness
0

Írta: and

Egy edzőteremben eltöltött óra nagyon felemelő és hatékony tud lenni. De próbáld ki az otthoni vagy a

Egy edzőteremben eltöltött óra nagyon felemelő és hatékony tud lenni. De próbáld ki az otthoni vagy a kinti edzéseket is,miközben remekül érezd magad! Íme 10 tipp, hogy fitt legyél edzőterem használata nélkül!

1. Csináld meg a saját bootcamp edzésed!

A bootcamp stílusú edzés nagyon szórakoztató. Ki ne szeretné a kihívásokat? Csinálhatsz saját erősítő és kardio gyakorlatokat otthon vagy egy parkban! Minden, amire szükséged van: egy pár cipő. Próbáld ki az alábbi kört: békaugrás, kitörések, futás magas térdemeléssel, fekvőtámasz, tricepsz hajlítás (pl egy padnál), felülések! Csináld mindegyik gyakorlatot 60-90 mp-ig, pihenj köztük, ha szükséges, majd ismételd meg az egész sorozatot 2-3 alkalommal!

2. Csatlakozz egy csapathoz!

Megeshet, hogy ellazsálod a napi edzésfeladatot. Mit szólnál, ha csatlakoznál egy felnőtt sportcsapathoz? Társaságban könnyebb! A szó szoros értelmében játék lesz az edzés: felmegy a pulzusod, kalóriát égetsz és jól szórakozol.

3. Sétálj a városban!

A gyaloglás remek módja az alakod megőrzésének, nem is kell hozzá más, csak egy jó cipő, és tulajdonképpen bárhol végezhető. Szórakoztató módja lehet, ha benevezel egy városi túrára vagy egy látványosságot nézel meg séta közben! Így még művelődhetsz is séta közben.

4. Nevezz egy akadályfutó versenyre!

Az akadályfutó versenyek egyre népszerűbbek. Nem is csoda, hiszen szórakoztatóak és alakformálók is egyben. Az ilyen versenyeken a résztvevőknek falakon kell mászni, sárban kúszni és drótok alatt átmászni. Mondjuk úgy, hogy ez egy igazán izgalmas módja a testmozgásnak.

5. Túrázz!

A túrázás egy remek módja, hogy megemeld a pulzusod a friss levegőn. Fogj néhány barátot, húzz bakancsot és túrára fel! A látvány, az érzés, a szabadság: sokkal jobb érzés, mint egy délután az edzőteremben.

mokas2.jpg ()

6. Próbáld ki magad pályán!

A futás több kalóriát éget el, mint bármely más kardio edzés. Azonban unalmas lehet mindig a szomszédos utakon végigmenni. Izgalmas kihívás lehet egy-egy edzést egy közeli pályán megcsinálni. Ha váltogatod a sebességet az edzés során (pl. 1 lassú, fél kör gyors, 2 lassú, 1 gyors kör), ezzel javítod a kondid, több kalóriát égetsz és érdekessé teszed a testmozgást.

7. Ugorj az akciókra!

A nagyobb fitnesztermek gyakorta hirdetnek meg akciós lehetőségeket: jógaóra, falmászás, akár még vitorlázás is. Használd ki az ilyen akciókat! Remek módja, hogy változatossá és érdekessé tedd az edzésed és ki tudja, hátha valami izgalmas új hobbira találsz.

8. Legyen a házimunka az edzés!

Nehéz rávenned magad a házimunkára és lefogyni is nehéz? Üss két legyet egy csapásra! A legfontosabb tényező, ha a házimunkát teszed edzéssé, hogy mindent magas fordulatszámon végezz, akár a kád súrolásáról, akár a porszívózásról van szó! Ahhoz, hogy ráállítsd az agyad, hogy edzés van, húzd fel a cipőd és hallgass valami jó zenét! Ha valami extra kihívásra vágysz, csinálj néhány fekvőtámaszt vagy felülést minden új szám kezdetekor!

9. Ajánld fel a szolgálataid!

Önkéntesként dolgozni mindig jó érzés, egy park megtisztítása, vagy a szemétszedés nagyon jó módja a mozgásnak és a közösségi életed formálásának. Ha egész nap sürögsz-forogsz, az felér egy edzéssel, hidd el!

10. Jógázz otthon!

Az egyik legnagyobb előnye a jógának, hogy csak te és egy szőnyeg kell hozzá. A neten rengeteg jógaedzést találsz, melyek bemutatva a pózokat segítik a gyakorlatok elvégzését. Nagyjából bármilyen típusú jógát kipróbálhatsz így, amilyet csak szeretnél.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X