Főoldal > MOZGÁS > Kritikus testrész: tuti tippek a belső comb ledolgozásához

Kritikus testrész: tuti tippek a belső comb ledolgozásához

belső combfitneszgyakorlatmozgás
0

Írta: and

Már majdnem elérted a tökéletes bikinialakot, csak a fránya belső combok lötyögnek még egy kicsit?

Már majdnem elérted a tökéletes bikinialakot, csak a fránya belső combok lötyögnek még egy kicsit? Ne ess kétségbe, ez rengeteg nőnek okoz problémát! A belső comb abszolút dobogós a problémás testrészek versenyében. Egyrészt az itt található izmokat nem könnyű edzeni (az általános comberősítő gyakorlatok nem hatásosak), másrészt kötőszövetünk is gyengébb a combunk belső oldalán. A megfelelő gyakorlatokkal és némi kitartással azonban látványos eredményeket érhetsz el. Mi ezeket ajánljuk:

1. Pillangózás

Nem, most nem az úszásra gondolunk, hanem amikor a lábaiddal a pillangó szárnyait utánzod. Ehhez feküdj a hátadra, lábaidat emeld fel a levegőbe úgy, hogy az alsó lábszárad derékszöget zárjon be a comboddal. Lábfejeidet szorítsd össze, és így végezz térdnyitásokat. Ebből a gyakorlatból végezz háromszor 40-et.

2. Lábemelés előre

A klasszikus oldalfekvéses lábemelés egy variációja ez, amely kifejezetten a belső comb izmait erősíti. Feküdj tehát oldalt alkartámaszba, és a felül lévő lábadat hajlítsd be. Most az elülső lábadat fogod megdolgoztatni: nyújtsd ki előre (lehetőleg derékszöget zárjon be a törzseddel), a lábfejedet legyen vízszintes a talajjal és feszítsd vissza, majd jöhetnek a lábemelések. Figyelj arra, hogy a lábad sose érintse a földet, épp felette álljon meg, és onnan emeld vissza. Igyekezz 3 sorozatot végezni 40-40 ismétléssel.

3. Comberősítés Pilates-módra

Maradj oldalfekvésben, de ezúttal a felül lévő lábad behajlítva helyezd előre úgy, hogy talpad a földön legyen. Az alul lévő lábad maradjon a törzsed vonalában egyenesen kinyújtva, és emeld fel addig, amíg tudod, majd engedd vissza. Figyelj arra, hogy a többi testrészed ne mozduljon el, a feneked se billenjen előre vagy hátra, különben nem a belső combodat dolgoztatod. Végezz mindkét oldalra 50-50 emelést, majd ismételd meg kétszer!

belsocomb2.jpg ()4. Szorítsd a labdát!

Gondoltad volna, hogy egy szimpla pöttyös labdával (vagy fitballal) a lábaidat is gyönyörűvé formálhatod? A gyakorlat nagyon egyszerű, mintha csak kidobóst kéne játszani, de azért jobban elfáradsz, majd meglátod. Feküdj hanyatt, a lábadat emeld fel a levegőbe derékszögben behajlítva. A labdát tartsd a térdeid között, és szorítsd össze amennyire csak tudod 1 percig, majd lazíts egy kicsit. Ismételd tízszer! Másik variációja a gyakorlatnak, amikor csak rövid szorításokat végzel, de abból jó sokat, legalább ötvenet. Ez a szuper gyakorlat mellesleg a hasizmokat is remekül edzi.

5. Lábemelés haladóknak

Ha igazán jó formában vagy, akkor próbáld ki a következő gyakorlatot. Oldalfekvés helyett ezúttal tartanod kell magad: támaszkodj a jobb tenyeredre, a bal lábadat hajlítsd be, a talpad pedig legyen a földön. Másik kezeddel a stabilitás érdekében kapaszkodhatsz a kitámasztott lábadba, a törzsed pedig lehetőleg legyen egyvonalban. A jobb lábadat nyújtsd előre a levegőben, a lábfejedet feszítsd vissza, és így emelgesd. Fontos, hogy amikor visszaengeded a lábad, sose zuhanjon, legyen az is izommunka. Igyekezz háromszor 30 ismétlést végezni, majd cserélj lábat.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Végezd el az alábbi 5 perces gyakorlatsort is! Mindössze egy székre lesz szükséged.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X