Főoldal > MOZGÁS > Expressz zsírégetés kétkeréken – bringatúra tippekkel

Expressz zsírégetés kétkeréken – bringatúra tippekkel

biciklikerékpármozgászsírégetés
0

Írta:

Használd ki a kellemes, meleg tavaszi napokat! Vedd elő a biciklidet, válassz egy szép útvonalat, és pedálozz! A Wellnesscafe összegyűjtötte, mit kell tudnod erről az izgalmas és zsírégető mozgásformáról! Miért érdemes kerékpároznod?Ha szeretnél leadni pár kilót, biciklizz minél többet – egy óra alatt ugyanis 400-500 kalóriát is elégethetsz, a pedálozás pedig izmossá és feszessé teszi […]

Használd ki a kellemes, meleg tavaszi napokat! Vedd elő a biciklidet, válassz egy szép útvonalat, és pedálozz! A Wellnesscafe összegyűjtötte, mit kell tudnod erről az izgalmas és zsírégető mozgásformáról!

Miért érdemes kerékpároznod?

Ha szeretnél leadni pár kilót, biciklizz minél többet – egy óra alatt ugyanis 400-500 kalóriát is elégethetsz, a pedálozás pedig izmossá és feszessé teszi a vádlidat, a combodat, sőt még a hátsódat is! Ráadásul enyhíti a stresszt, megóvja a szív és a tüdő egészségét, növeli az állóképességedet is, és serkenti az anyagcserét és az emésztést! Hetente háromszor-négyszer kerékpározz egy órát, és garantáltan topformába hozod magad!

Mire figyelj oda?

Ha hát-, nyak- vagy térdfájdalmad van kerékpározás után, valószínűleg túl magasan, esetleg túl alacsonyan van a kormány vagy az ülés. Ha nem tudod egyedül beállítani ezeknek a magasságát, menj el egy szakemberhez, aki kifejezetten a te testedhez fogja igazítani a kerékpárt! Ha sokat szoktál városban kerékpározni, szerezz be egy maszkot, amely kiszűri a nagyobb porszemcséket – de ha lehet, kerüld a forgalmi dugókat, és azokon a napokon se pattanj nyeregbe, amikor magas a levegő szennyezettsége. Figyeld a meteorológiai jelentéseket, vagy keress rá az aznapi adatra az interneten!

0018687_1.jpg ()

Ha unod a hagyományos kerékpározást

Szobabicikli
Ha túl rossz az idő ahhoz, hogy a szabadban kerékpározhass, válaszd a szobabiciklit – így a tévé előtt, zenehallgatás vagy beszélgetés közben tüntetheted el magadról a zsírpárnákat és a fölös kilókat! Szerencsére a mai szobabicikliken a kijelző folyamatosan mutatja, hogy hány kilométert tettél meg, milyen sebességgel haladsz, és mennyi kalóriát égettél el eddig – ha szeretnél minél gyorsabban topformába kerülni, minden héten legalább háromszor-négyszer tekerj le legalább tizenkét-tizenöt kilométert, és ha bírod, addig ne hagyd abba, amíg 400 kcal-t le nem dolgoztál.

Spinning
Ha hamar megunod a szobabiciklit és a hagyományos kerékpározást is, látogass el egy spinning-edzésre! A spinning-órákon sokadmagaddal pedálozhatsz együtt, miközben pörgős zene szól – ezért biztosan nem érzed majd unalmasnak a testmozgást! Az edzések több szakaszból állnak, egy bemelegítésen közepes tempóban kell tekerned, majd jöhet a sprint! A spinningeléssel még a sima kerékpározásnál is több, óránként 600-700 kalóriát égethetsz el, ráadásul a speciális bicikli az ízületeidet is kíméli!

Aqua-spinning
Az aquaspinning megszólalásig hasonlít „szárazföldi” párjára, a különbség csupán annyi, hogy a spinning bicikli ez esetben egy medence alján áll, vagyis mellig érő vízben kell pedáloznod. Mivel ez a vízben nehezebb feladat, mint a szárazföldön, jobban megdolgoztathatod a farizmaidat, a comb hátsó izmait és a vádlidat is, ráadásul óránként 700 kalóriát égethetsz el! Ha olyan wellnessközpontot vagy szállodát választasz, ahol gyógyvizes medencékben tartják az órákat, két legyet ütsz egy csapásra – miközben megszabadulsz a fölös kilóktól, a gyógyvíz enyhít esetleges mozgásszervi, reumatológiai vagy bőrgyógyászati panaszaidon!

Útitippek kerékpározóknak
Balaton körút: ha imádod a Balatont, ez a neked való túra – a tó 2002 óta körbebiciklizhető, az északi parton szinte végig kiépített bicikliút van, a déli parton pedig ún. kerékpárbarát utak vannak, ahol autók és kerékpárosok is közlekedhetnek. A látvány csodás, a táv pedig 200 kilométer!
Dunakanyari túra: a dunakanyari kerékpárút szinte végig közvetlenül a folyó mellett halad, így csodálatos látványban lesz részed, ha Budapesttől vagy Gödtől egészen Szobig eltekersz. A táv összesen 44 kilométer, az út többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, de felfedezheted Vác barokk templomait is, és Kismaroshoz érve akár kisvonatozással is összekötheted a túrát!
Bükki kerékpártúra: a Bükk legszebb helyeit csodálhatod meg, ha Lillafüredtől Jávorkúton, Nagymezőn és Olaszkapun át egészen Szilvásváradig tekersz! Az út erdős, ligetes terepen vezet, és mivel néha komolyabb emelkedők vannak, főleg gyakorlott kerékpározóknak ajánlott. A táv 36 kilométer, csendes, kis forgalmú utakon biciklizhetsz! 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X