Főoldal > MOZGÁS > Így töltődj fel energiával! – 3 szuper jógapóz

Így töltődj fel energiával! – 3 szuper jógapóz

energiajógamozgás
0

Írta: and

Lássuk, hogyan lehet nagyobb aktivitásra bírni a szervezetet úgy, hogy közben nem meríted ki még jobban. Íme, 3 jógapozíció, hogy újult erővel köszönthesd a tavaszt! Savászana – A pihenés művészete Helyezkedj el a hátadon fekve úgy, hogy a lábak kis terpeszben, a karok a test mellett legyenek. A tenyered nézzen felfelé. Ha kényelmesen szeretnéd végezni a […]

Lássuk, hogyan lehet nagyobb aktivitásra bírni a szervezetet úgy, hogy közben nem meríted ki még jobban. Íme, 3 jógapozíció, hogy újult erővel köszönthesd a tavaszt!

Savászana – A pihenés művészete

Helyezkedj el a hátadon fekve úgy, hogy a lábak kis terpeszben, a karok a test mellett legyenek. A tenyered nézzen felfelé. Ha kényelmesen szeretnéd végezni a gyakorlatot, vagy derékfájással, hátfájdalmakkal küzdesz, akkor érdemes a térdhajlatba egy párnát helyezni. Majd figyelve a légzésedre, minden egyes kilégzéssel lazítsd el egy-egy testrészedet. A lábujjaktól indulj, és fokozatosan haladj felfelé. Minél apróbb részletekben koncentrálsz a testedre és lazítod el a kilégzéssel, annál mélyebb ellazultságot érhetsz el. Fontos, hogy a légzés nagyon finom és ellazult legyen. Amikor a tested egyes részeire koncentrálsz, akkor valóban képzeld el, és érezd, ahogyan az adott terület ellazul. Utoljára lazítsd el az arcodat.

0018068_2.jpg ()

ParsvakónászanaOldalsó nyújtózó póz

Helyezkedj  el nagy terpeszben és fordítsd el a jobb lábfejet oldalra, míg a bal sarkadat told egy kicsit hátrébb, mint a kislábujj. Azután lassan hajlítsd be a jobb térdet, míg a térd a boka fölé nem ér. Ha jól vetted  fel a távolságot, akkor most a térd derékszögben van. A hátsó, külső talpélt tartsd a talajon, majd nyújtózz  a karokkal két oldalra. Utána a jobb karral intenzíven nyújtózz egyet, majd a jobb láb felett tedd le a kezedet a jobb láb külső oldalán a talajra. Ha nem éred el a talajt, akkor csak könyökölj fel  térdre és nyújtózz ki a bal karral a fej mellett. Maradj így néhány légzésig, majd felemelkedve végez el a másik oldalra is a gyakorlatot. A gyakorlatot öbbször megismételhted. Nagyon jól edzi combizmokat, nyitja a mellkast és felébreszti az energiaáramokat.

0018068_1.jpg ()

AndzsanéjászanaFél kobra póz

Ülj le sarokülésben, majd lépj előre a bal lábbal hosszan, míg a jobb láb maradjon kinyújtva hátul. Tegyél egy plédet a hátsó térd alá, ha nagyon nyomódik, majd hajlítsd be az elülső térdet annyira, hogy a térd a boka fölé kerüljön. Ne menj mélyebbre, mert az árt a térdnek. Utána emeld a karokat magastartásba és érintsd össze a két tenyeredet a fejed fölött. Folyamatos légzés közben nyújtózz az ujjakkal és a karokkal magasra, majd, amikor elfáradtál a kilégzéssel engedd le a karokat és ülj vissza sarokülésbe. Természetesen a másik oldalra is végezd el a gyakorlatot.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X