Főoldal > MOZGÁS > 4 tipp, hogy megúszd a karácsonyt pluszkilók nélkül

4 tipp, hogy megúszd a karácsonyt pluszkilók nélkül

diétaenergiafogyókúratestmozgásünnepzsírégetés
0

Írta:

1. Kifogás: Nincs időm az ünnepi előkészületek miatt edzeni. Természetes, hogy a karácsonyi készülődés kicsit átalakítja a napirendedet, ezért ott csípsz le a „kötelező programokból”, ahol csak lehet. De ne a mozgáson spórolj! Kelj fel inkább egy órával hamarabb, hogy mindenre jusson elég időd. Otthon is tornázhatsz egy kicsit, vagy elmehetsz egy fél órára kocogni. Tipp: Ha mégis […]

1. Kifogás: Nincs időm az ünnepi előkészületek miatt edzeni.

Természetes, hogy a karácsonyi készülődés kicsit átalakítja a napirendedet, ezért ott csípsz le a „kötelező programokból”, ahol csak lehet. De ne a mozgáson spórolj! Kelj fel inkább egy órával hamarabb, hogy mindenre jusson elég időd. Otthon is tornázhatsz egy kicsit, vagy elmehetsz egy fél órára kocogni. 
Tipp: Ha mégis kihagynád az edzést, gyalogj menj bevásárolni, vagy mondj le a liftezésről és használd a lépcsőt! A mozgást meghálálja a tested, mert az izmaid erősítésével nemcsak az erőnlétedet növeled, de felgyorsíthatod az anyagcseréd is!  

0016390_1.jpg ()

2. Kifogás: A karácsony a szeretet ünnepe, nem a mozgásé. Legalább ilyenkor ne kelljen izzadnom!

Nem kell a testedzésről szólnia az ünnepnek, ahhoz hogy jótékonyan megmozgasd minden izmodat!  A családi programok közé is becsempészheted a mozgással töltött perceket, így az átélt élmények közben nemcsak a kalóriáktól szabadulhatsz meg, de még szorosabbá válhat a kapcsolatod a szeretteiddel. 
Tipp: Kiváló program a szánkózás, hógolyózás, vagy a sétálás – ez utóbbihoz még hó sem kell, és különösen kellemes lehet egy kiadós ebéd vagy vacsora után. A hó nemcsak az ünnepi hangulat miatt fontos, hanem az edzettség miatt is. Pár centis hóban gyalogolva ugyanis sokkal több kalóriától szabadulhatsz meg, mintha sík terepen túráznál. 

3. Kifogás: Túl hideg van ahhoz, hogy órákig a szabadban legyek.

Ne hidd azt, hogy csak a mínuszokban üzenhetsz hadat a kilóidnak! Mivel egyes ünnepnapokon nyitva vannak a fürdők, remekül kezdődhet a napod, ha egy jóleső mártózással indítasz!
Tipp: Az úszás, vagy egy aqua-fitnesz óra fantasztikusan átmozgatja tested minden izmát, a szaunázás pedig megszabadít a salakanyagoktól. Ne hagyd ki a melegvizes medencét sem, mert ellazít és javítja a hangulatod. Ha a délelőtti, uszodai kikapcsolódással áldoztál a mozgás oltárán, tiszta lelkiismerettel és jóízűen fogyaszthatod majd az ünnepi fogásokat.

4. Kifogás: A vacsora után a tévé jobban szórakoztat, mint a mozgás.

Biztos vagy ebben? Ha a mozgást ünnepi köntösbe öltözteteted, garantáltan megjön hozzá a kedved. Egy kiadós séta mellett a tánc is remek kikapcsolódást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Tipp: Az ünnep zárásaként - pl. december 27-én - szervezz  egy táncos családi estét vagy baráti összejövetelt, ahol a vendégsereg minden tagja táncra perdíthető. Ráadásul a tánc úgy szórakoztat, hogy közben segít lemozogni a vacsorát. 

Mivel dolgozhatod le a kalóriákat?
Aszalt szilvával töltött pulykamell, burgonyapürével (585 kcal) – 3 km-es séta
Kolozsvári töltött káposzta, fehér kenyérrel (612 kcal) – egy órás aktív gimnasztika
Halászlé, túrós csuszával, pörccel (798 kcal) – 5 km kocogás
Borleves, rántott ponty, rizi-bizi (990 kcal) – 3 óra tánc, vagy 2 óra szánkózás
Borjúbecsinált, aranygaluska vaníliasodóval (910 kcal) – 3 óra hólapátolás, vagy két órás aktív gimnasztika
1 adag zserbó (10 dkg – 538 kcal) – 2 óra úszás
1 adag mákos guba ( 710 kcal) – 2 óra korcsolyázás

Képek forrása: Profimédia

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X