Főoldal > MOZGÁS > Telt keblek, darázsderék és formás csípő – avagy a bűvös 90-60-90 titka

Telt keblek, darázsderék és formás csípő – avagy a bűvös 90-60-90 titka

erotikaflörtszerelemszex
0

Írta:

Mikor az edzőteremben izzadsz, századszor hajlítva derekadat jobbra-balra, akár súlyzókkal felpakolva, tudod, hogy erőfeszítéseid nincsenek hiába: a karcsú vonalak kétségtelenül vonzóbbak, mint a naci szorításából kibuggyanó hurkácskák. De vajon ennek egyszerűen az általános karcsúság-ideál az oka? Egy nő életében a kilók különböző okokból való ingadozását leszámítva a várandósság az az életszakasz, mikor dereka egyértelműen és […]

Mikor az edzőteremben izzadsz, századszor hajlítva derekadat jobbra-balra, akár súlyzókkal felpakolva, tudod, hogy erőfeszítéseid nincsenek hiába: a karcsú vonalak kétségtelenül vonzóbbak, mint a naci szorításából kibuggyanó hurkácskák. De vajon ennek egyszerűen az általános karcsúság-ideál az oka?

Egy nő életében a kilók különböző okokból való ingadozását leszámítva a várandósság az az életszakasz, mikor dereka egyértelműen és látványosan elveszíti karcsúságát, hogy természet adta gyönyörű feladatát teljesítse a magzat kihordásával. A férfiak tudatába a civilizációtól érintetlen mélységekbe van kódolva: a vékony derekú nő éppen nem vár gyermeket. Tehát: teherbe ejthető! Ami XXI. század ide vagy oda, egyértelmű szexuális felhívásként hat.

Akárcsak a formás csípő: a férfiak medencéje keskenyebb, mint a miénk, ami a biológia bölcsessége – a női csípőnek alkalmasnak kell lennie a szülésre. A teltebb forma tehát megint csak erőteljes nemi jelzés a hímek felé. A vékony derék és dús csípő együttese tehát ellenállhatatlanul veszi le lábáról a férfiakat azt üzenve: szexuálisan érett nő vagyok, termékenyíts meg!
Ezt a vonzerőt sokáig elképesztő kényelmetlenségeket vállalva hangsúlyozták a nők. A különböző praktikák legismertebb formája a fűző volt, ami ugyan súlyos centimétereket tüntetett el, de egyben komoly egészségkárosodáshoz is vezetett. A férfiszemnek vonzó látvány mellett még azzal a tudattal is legyezgette az erősebbik nemet, hogy a „megkötözött” hölgyek nélkülük tehetetlenek, szinte mozgásképtelenek.

„Ringó csípő, telt kebel, semmi más nem érdekel” – énekelte klasszikusában a Hungária, az ősi szexuális jelzéseket felismerve. Szerencsére a fűző ideje lejárt, de a csábítóan ringó csípő odavonzza a tekintetet e nőies testrészre. A „riszáló” mozdulatok ráadásul az ártatlan járásnál vagy táncnál sokkal forróbb helyzeteket idéznek: és nem csak a tökéletes 90-60-90 esetében.

  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X