Főoldal > MOZGÁS > Sportolj divatosan!

Sportolj divatosan!

0

Írta: and

Te is a legújabb, legdivatosabb – trendi sporteszközt keresed? Legyen kényelmes, ne kelljen vele napi öt percnél többet foglakozni? Elférjen az ágy alatt, vagy másodállásban akár zsúrkocsiként is használhassuk? Nem gondolom, hogy a „trendi” szó ezt jelentené. Inkább valami ilyesmit: egyszerűen használható, megfelel a kor követelményeinek, élvezetessé teszi a testedzést, csökkenti a lehetséges sérülések kockázatát. […]

Te is a legújabb, legdivatosabb – trendi sporteszközt keresed? Legyen kényelmes, ne kelljen vele napi öt percnél többet foglakozni? Elférjen az ágy alatt, vagy másodállásban akár zsúrkocsiként is használhassuk? Nem gondolom, hogy a „trendi” szó ezt jelentené. Inkább valami ilyesmit: egyszerűen használható, megfelel a kor követelményeinek, élvezetessé teszi a testedzést, csökkenti a lehetséges sérülések kockázatát. Sőt, hosszútávon kifejezetten pozitív élettani hatásai vannak. Választási lehetőséget biztosít, így mindenki számára kialakíthatóvá válik valamilyen mozgásprogram. Íme, egy hatos toplista a legvagányabb eszközökből.

6. helyezett
Flexi-bar – A láthatatlan
Külső szemlélőként úgy tűnik, nem történik semmi a használatakor. A meglepetés csak akkor jön, ha kézbe vettük! Kicsit fura elsőre, és kell egy kis idő, mire megszokja az ember, de megéri!

  • Hatékony mindenfajta hátfájdalmak kezelésére
  • Erősíti a kötőszövetet
  • Erősíti és ” laposra formálja” a hasizmokat
  • Javítja a testtartást
  • Javítja a koordinációt és az egyensúlyt

30 perc alatt egy átlagos testsúlyú nő/ffi körülbelül 240 kalóriát éget el, ha ezt az eszközt használja.

5. helyezett

0001544_1.jpg ()

Kangoo Jump – Cipő rugókkal!
Az egyik legvidámabb eszköz. Igazi kengurunak érezheti magát az ember ezekben a hétmérföldes csizmákban. Néhány centivel mindig a föld felett, folyamatosan mosolyogva, és mégis egy iszonyatosan kemény edzés közepén találod magad! 

30 perc alatt egy 60 kilós nő/80 kilós ffi körülbelül 300 kalóriát éget el, ha ezt az eszközt használja.

4. helyezett

Sífutó gép (cross trainer, synchro) – Túlsúlyosoknak ideális választás!
A sífutásból a karok-lábak együttes munkáját mentették át a tervezők. Ezáltal izomzatunk nagy részét foghatjuk munkára, jelentős kalóriamennyiséget használva fel. Az eszköz kiképzése által az izületek jóval kisebb terhelést kapnak, mint futás, vagy akár gyaloglás közben is.

30 perc alatt egy 60 kilós nő/80 kilós ffi körülbelül 320 kalóriát éget el, ha ezt az eszközt használja.

3. helyezett

0001544_2.jpg ()

Görkori – Az észrevétlen zsírégető!
A tavalyi évig számomra listavezető volt egy régi-új eszköz, a görkorcsolya. Kell egy kis idő, mire valaki biztonsággal „megüli”, de aztán olyan élményt ad, hogy órákig abba se akarjuk hagyni. Jövés–menés, közben valahogy rejtélyes módon kiformálódik az izomzat, és hogy, hogy nem, egyszer csak azt vesszük észre, már nem vagyunk hurkásak. Emellett igazán trendi a Central Park-ban, vagy éppen az Újpest-rakparton száguldozni csinos védőfelszerelésben.

30 perc alatt egy 60 kilós nő/80 kilós ffi körülbelül 320 kalóriát éget el, ha ezt az eszközt használja.

2. helyezett
Wave – Vidám, hullámzó és változatos edzés!
A 2005-ös évtől veszi át az uralkodó szerepet a fitnesz-termekben. Leginkább a korcsolyázáshoz hasonlít, amit rajta végzünk, így a „göri fun”-oknak télen se kell csüggedniük.

30 perc alatt egy 60 kilós nő/80 kilós ffi körülbelül 303 kalóriát éget el, ha ezt az eszközt használja.

1. helyezett

0001544_3.jpg ()

Kinesis Space a 2006-os listavezető – Ki kell próbálni!
Ha kíváncsiak vagyunk a wellness életérzésre edzés közben, erre van szükségünk. Ezt mondják róla az alkotók: „A Kinesis abból a célból jött létre, hogy megszerettesse és rászoktassa az embereket a fizikai tevékenységre, mely életminőségüket javítja. Az inspiráló elv a mozgás szépségének újra felfedezése szabad és természetes mozdulatokon keresztül”.  Nagyon új felfogása a testedzésnek.

30 perc alatt egy 60 kilós nő/80 kilós ffi körülbelül 250 kalóriát éget el, ha ezt az eszközt használja.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X