Főoldal > PSZICHÉ > Adventi naptár vol.2: tippek minden napra az egészség és boldogság jegyében

Adventi naptár vol.2: tippek minden napra az egészség és boldogság jegyében

boldogságegészségharmóniakarácsonytélünnepek
0

Írta: and

December 13. Szabadulj meg a száraz, pikkelyes bőrtől! Ha most elkezded használni a hidratáló testápolókat

December 13.

Szabadulj meg a száraz, pikkelyes bőrtől! Ha most elkezded használni a hidratáló testápolókat, karácsonyra olyan puha lehet a bőröd, mint egy babának.

December 14.

Tudtad, hogy ha kirakatokat nézel, ugyanazok a kémiai anyagok kezdenek el termelődni a szervezetedben, mint szex közben? Nem csoda, hogy ennyire sikeres volt a Szex és New York! Ha nem akarsz túl sokat költeni, csak akkor kandikálj be az üzletek üvegablakain, ha már zárva vannak – vagy ha otthon hagytad a pénztárcádat.

December 15.

Menj színházba! Egy új kutatás szerint, azok az emberek, akik rendszeresen részt vesznek kulturális eseményeket, egészségesebbnek érzik magukat, mint azok, akik elhanyagolják ezt a területet. Rengeteg adventi előadást találhatsz országszerte, akár kisebb színházakban is.

December 16.

Élvezd a shoppingolást! Egy tanulmány szerint, a vidám hozzáállás mindent megment, még az áruházi lökdösődést sem fogod magadra venni, ha jó hangulatban indulsz vásárolni.

December 17.

Kényeztesd magad a kozmetikában! Még pont belefér egy arctisztítás karácsony előtt.

December 18.

Gondold újra, mit írsz a karácsonyi képeslapokra! Idén felejtsd el a sablonos szövegeket, írj inkább mindenkinek személyre szabott üzenetet. 25%-kal emelkedik majd a boldogságszinted, és azé is, aki megkapja. Ez már 50%. Nem rossz, ugye?

December 19.

Ma inkább pihenj, a kötelességeiden kívül ne csinálj semmi mást. Kell egy kis lazulás, hogy ne kimerülten ess be a karácsonyfa alá.

December 20.

Merülj el egy jó könyvben, az olvasás ugyanis nyugtató hatású! A legjobb lefekvés előtt, mert átáll az agyad egy pihentetőbb üzemmódba, és ez segíti az elalvást is.

tipp2.jpg ()December 21.

Vásárolj magadnak egy masszírozógépet, ami segít az izmaidat ellazítani. Ha erre nincs mód, kérj egy időpontot a kedvesedtől egy masszázsra!

December 22.

Nyomd be a szundi gombot! Mármint nem a telefonodon, hanem aludd ki magad rendesen! Ha 7,5 órát alszol naponta legalább 3 napon át, helyreáll az alvási ciklusod, és végre ki tudja pihenni magát a szervezeted.

December 23.

Kényeztesd a lábadat! Igazán megérdemel egy 10 perces áztatást menta-, rozmaring- vagy eukaliptoszolajos fürdőben, ugye? Utána pedig ne feledkezz meg a pedikűrről sem!

December 24.

Szerezz barátokat forró csokival! A Yale Egyetem kutatói szerint a meleg kezek kapcsolódnak a meleg szívhez, azaz a fizikai hőmérséklet segít beindítani a pozitív érzelmeket is.

December 25.

Ülj a pattogó tűz mellett! Egy friss tanulmány szerint a természet hangjai (a madárcsicsergés és az eső kopogása is) segítenek csökkenteni a stresszt.

December 26.

Vegyél egy új rúzst! Hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről az igazán fontos és hangulatos kiegészítőről, pedig ezt könnyebb variálni, mint a ruhákat vagy a táskákat.

December 27.

Tervezd meg a következő nyaralásodat! Egy holland kutatás szerint, ha 16 héttel az indulás előtt már elkezded a szervezést, a hangulatod az egeik fokozódik majd!

December 28.

Ma hallgass komolyzenét, még akkor is, ha vérbeli Lady Gaga rajongó vagy. 28 perc Mozart hallgatás után békésebbnek, nyugodtabbnak és kevésbé stresszesnek érzed majd magad.

December 29.

A mai napot töltsd a legjobb barátoddal! Ez segít abban, hogy növeld a szervezetedben lévő progeszteron hormont, ami csökkentheti a szorongást és a stresszt.

December 30.

Hámozz meg magadnak egy mandarint! A kutatók feltérképezték, hogy bizonyos illatok növelik a szervezetben az öröm szintjét – ilyen például az édes, lédús narancs is. Ráadásul tele van C-vitaminnal, kalciummal és káliummal is.

December 31.

Ha unod a napi rutint, ma igazán felrázhatod a dolgokat: egyél reggelit vacsorára, csatlakozz egy új közösséghez, tegyél egy holdfényes sétát, stb. A lényeg, hogy ne legyen megszokott!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X