Főoldal > PSZICHÉ > 8 tipp, amivel meghosszabbíthatod a nyarat

8 tipp, amivel meghosszabbíthatod a nyarat

nyárnyaralásősz
0

Írta: and

1. Sminkelj és öltözködj a nyár színeivel Ki mondta, hogy a nyáron közkedvelt színeket csak a meleg hónapokban használhatod? Itt az ideje, hogy az élénk tónusokat átmentsd az őszbe is. Felejtsd el a szürkét és a barnát! Jöhet minden, ami kicsit is a nyarat idézi: citromsárga pulcsi, világoszöld kabát, olívazöld nadrág. Hidd el, ezekkel a […]

1. Sminkelj és öltözködj a nyár színeivel

Ki mondta, hogy a nyáron közkedvelt színeket csak a meleg hónapokban használhatod? Itt az ideje, hogy az élénk tónusokat átmentsd az őszbe is. Felejtsd el a szürkét és a barnát! Jöhet minden, ami kicsit is a nyarat idézi: citromsárga pulcsi, világoszöld kabát, olívazöld nadrág. Hidd el, ezekkel a színekkel sikerülni fog egy kis nyárias hangulatot csempészni a szürke őszi hétköznapokba!

2. Radírozz bátran

Ha a bőröd még őrzi a nyári nap sugarát, és még barnás árnyalatú, akkor fokozottan kell törődnöd vele. A bőr sejtjei ugyanis négyhetente megújulnak, így a barnaság is elég gyorsan elmúlik. Ha nem radírozod rendszeresen a bőrödet, a legfelső hámrétegen lerakódott elhalt hámsejtek miatt a bronzos árnyalat is mattá és foltossá válhat. Hetente legalább kétszer használj bőrradírt, és a bőröd meghálálja!

3. Fess napfényt az arcodra

A bronzosító termékeknek hála, ma már akár a leghűvösebb, esős őszi napokon is napfényt varázsolhatsz az arcodra. Figyelj arra, hogy a folyékony aranyat egyenletesen kend fel a bőrödre! Használj ellenőrzött, minőségi termékeket, mert a piacokon kapható nevenincs áruktól könnyen foltos hiéna válhat belőled.

4. Illatokkal a nyári hangulatért

A napsugarakat könnyű, nyári parfümökkel is felidézheted. Az illatok mindig emlékeket ébresztenek, ezért nyugodtan használd a nyári parfümödet az őszi hónapokban is. Ha már elfogyott a kölnisüveged tartalma, akkor, ha újat veszel, válassz gyümölcsös, vagy tengerillatot idéző aromákat!

nyaras2.jpg ()

5. Tusolás fürdő helyett

Forró fürdő helyett zuhanyozz inkább langyos vízben! Ezzel nemcsak spórolsz, hanem a bőrödnek is jót teszel. A meleg vizes kádfürdő a bőrt hamar kiszáríthatja, ráadásul a barnaságnak is árt. Tusfürdőből is olyat használj, ami hidratáló és bőrápoló hatású.
 
6. Lazító gyümölcskoktél

Ha vége van egy szürke őszi munkanapodnak, térj be a kollégáiddal egy közeli bárba és igyatok meg egy-egy nyári koktélt. Ezeknek a frissítő italoknak kevés az alkoholtartalmuk, de ízükben 100 százalékig őrzik a nyár minden zamatát.

7. Nyári buli-feeling

Az őszi korai sötétedés könnyen lehangolhat. Ez ellen könnyen tehetsz, ha összeállítasz egy nyári slágereket tartalmazó cédét, amit bármikor lejátszhatsz, ha rád tör a szomorúság. Sőt ha elég bevállalós vagy, akár nyári-retró partit is szervezhetsz, amin az elmúlt 30 év pörgős nyári számaira rophatjátok. 

8. Irány dél!

Ha még van szabadságod és némi félrerakott pénzed, akkor irány dél! Ilyenkor az utazási irodák majdnem fél áron kínálják a görög, olasz, török útjaikat. Egy nyárvégi kiruccanás egy mediterrán országba a legjobb feltöltődés a hideg hónapok beköszönte előtt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X