Főoldal > PSZICHÉ > 4 gyönyörű úti cél a hosszú hétvégére

4 gyönyörű úti cél a hosszú hétvégére

hétvégekastélyMagyarországőrségutazásúti cél
0

Írta:

Itt az alkalom, hogy egy kicsit lazíts! Vedd elő az utazótáskád, és vágj neki az országnak, hiszen szebbnél szebb helyeket fedezhetsz fel: a Wellnesscafe ma négy gyönyörű hazai úticélt ajánl neked! 1. A nyugalom szigete: Zebegény Az egész hetes pörgés és rohanás után csendre, békére és nyugalomra vágysz? Akkor tölts el egy romantikus hétvégét a […]

Itt az alkalom, hogy egy kicsit lazíts! Vedd elő az utazótáskád, és vágj neki az országnak, hiszen szebbnél szebb helyeket fedezhetsz fel: a Wellnesscafe ma négy gyönyörű hazai úticélt ajánl neked!

1. A nyugalom szigete: Zebegény

Az egész hetes pörgés és rohanás után csendre, békére és nyugalomra vágysz? Akkor tölts el egy romantikus hétvégét a pasiddal a Dunakanyar egyik legszebb településén, Zebegényben! A csendes, mindössze ezerkétszáz lakosú községet imádni fogod: kézenfogva sétálhattok a zegzugos utcákon, megnézhetitek a legendás sziklaszentélyt, vagy egyszerűen üldögélhettek a festői Duna-parton. Mindenképpen menjetek fel a Kálváriadombra, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Dunára!

Tipp: fedezzétek fel Zebegény környékét is! Kismaroson üljetek fel a Királyréti Erdei Vasútra, amely gyönyörű tájakon halad keresztül, ráadásul a végállomásról, Királyrétről számos túraútvonal vezet, például Csóványosra és a nógrádi várhoz. És ha már a Dunakanyarban jártok, nem szabad kihagynotok Vácot sem: nézzétek meg, hol forgatták az Abigél című filmet, romantikázzatok a felújított főtéren vagy a Duna-parton!

2. Pihenés a zöldben: Zirc

Ha szeretsz gyönyörködni a különleges növényekben, a színpompás kora tavaszi virágokban és a több száz éves tölgyekben, a hosszú hétvégén látogass el a pasiddal vagy a barátaiddal Zircre! Sétáljatok egy nagyot az ország legmagasabban fekvő városának arborétumában – a zegzugos angolkert ösvényei mentén olyan növények élnek, amelyek távoli tájakon őshonosak. A város más látnivalókat is kínál: érdemes megnéznetek Zirc impozáns műemlékkönyvtárát, megcsodálnotok a barokk templomot és a hangulatos utcákat!

Tipp: mindenképpen vigyetek magatokkal túrabakancsot, Zirc környékén ugyanis szebbnél szebb helyek vannak! Fedezzétek fel a kilencszáz éves cseszneki várromot, a különleges hangulatú Fenyőfői Ősfenyvest – ha szeretitek az ódon épületeket, mindenképpen látogassatok el Tésre is, amelynek határában két régi szélmalmot nézhettek meg.

0024514_1.jpg ()

3. Vissza a múltba: Szalafő
Ha az Őrséget választod úti célul, garantáltan úgy érzed majd magad, mintha visszacsöppentél volna a múltba! A szalafői skanzenben nemcsak kívülről nézheted meg a híres kontyos házakat, hanem a berendezésüket is megcsodálhatod, Veleméren a több mint hétszáz éves templom freskóiban gyönyörködhetsz, és persze óriási sétákat tehetsz a pasiddal a patakokkal, tavakkal és rétekkel tarkított dombháton!

Tipp: mindenképpen érdemes útba ejtenetek Körmendet, amelynek legszebb látnivalója a Batthyány-kastély – nézzétek meg a barokk-klasszicista stílusú várkastélyt, sétáljatok egy nagyot a szobrokkal és a különleges obeliszkkel díszített parkban! Itt működik az ország egyik legfurcsább múzeuma is, ha divatőrült vagy, a cipőgyűjtemény garantáltan tetszeni fog!

4. Csajoknak: hevesi kastélytúra
Tudtad, hogy Heves megyében több mint húsz szebbnél szebb kastély és kúria található? Itt az alkalom, hogy felfedezd a legrégebbieket és a legeldugottabb helyen lévőket is! Ez igazi barátnős program: látogassátok meg a gyöngyösi Orczy-, a parádsasvári Károlyi-, valamint a hatvani Grassalkovich-kastélyt, de érdemes útba ejtenetek Noszvajt is, ahol a barátságos De La Motte kúriát csodálhatjátok meg, valamint Szilvásváradot, ahol két kastélyt is megnézhettek!

Tipp: Szilvásváradon szálljatok fel az erdei kisvonatra, amely egészen a Fátyol vízesésig visz majd titeket! Túrázzatok egy nagyot – visszafelé ne vonattal, hanem gyalog menjetek, a túraútvonal ugyanis gyönyörű helyeken visz keresztül!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X