Főoldal > #JÓLVAGYOK > 7 hatékony trükk a lapos hasért

7 hatékony trükk a lapos hasért

hasizomkockás haslapos hasmozgás
0

Írta:

Ne ess kétségbe, ha neked is a hasad a legkritikusabb testrészed!

Néhány alapszokásod megváltoztatásával már igen látványos eredményt érhetsz el. Ha az alábbi tippeket betartod, hamarosan gond nélkül begombolhatod szűk farmered, és búcsút inthetsz az alakformáló fehérneműknek is.

Ellenőrizd a hormonszinted

A felborult hormonháztartás rengeteg problémát okoz, és ebből csupán csak egy a hasi elhízás. Különösen menopauza időszakában fontos, hogy rendszeresen ellenőriztesd hormonjaid szintjét. A kor előrehaladása mellett a rossz táplálkozás, a stressz, a vegyszerek és fogamzásgátlók is felelőssé tehetők. Sajnos az időt nem lehet visszaállítani vagy a környezeti ártalmakat utólag megsemmisíteni, de megfelelően összeállított étrenddel és táplálék-kiegészítők szedésével vissza lehet nyerni a hormonok egyensúlyát.

Felejtsd el a sörözést

Nem véletlenül használjuk a sörhas kifejezést, a szénsavas alkohol tágítja a gyomrot, elernyeszti a kötőszöveteket és a bélrendszert. Emellett a sör gyorsan felszívódó szénhidrátokat is tartalmaz, amely miatt erősíti a belek tágító hatását és a zsigerek közé építi be a zsírt. A sörhas tehát vizenyőt és zsírt egyaránt tartalmaz. Az alkoholizálás hatására ráadásul elszaporodnak a rossz baktériumok a gyomorban, amely gázosodáshoz vezethet. Mindez elég ok, hogy elhagyd ezt az üres kalóriát.

Nézd meg, mit iszol

Nemcsak a sör az egyetlen ludas folyadék. Az üdítők, beleértve a cukormenteseket is, tele vannak mesterséges anyagokkal és szénsavval. Ha a lapos has a cél, kerüld ezeket, akkor is, ha kalóriamentesek. Lehet, hogy a laktózt sem tolerálja a szervezeted, mégis tejjel iszod a kávét és a fehérjeturmixot is? A felnőtt lakosságnak körülbelül a 65%-a nehezebben emészti meg a laktózt. Ha a puffadás mellett hasmenésest, gyakori teltségérzetet, hasi fájdalmat és hányingert tapasztalsz, érdemes orvoshoz fordulni, az esetleges betegség diagnosztizálása céljából.

Hagyd abba a rágózást

A legtöbben éhségűzőként szoknak rá a rágózásra, pedig a kalóriamentes rágás a lapos has egyik ellensége. Közben ugyanis rengeteg levegő áramlik a gyomorba, amely gázosodáshoz és puffadáshoz vezet. A bennük levő sok mesterséges édesítőszer és adalékanyag pedig növeli az étvágyat, különösen a gyorsételek utáni sóvárgást, ezáltal kettős támadást indít a hasad ellen.

39447204 - close-up of the abdominal muscles young athlete on gray background

Edd bátran a gyümölcsöket

Kerülöd a szénhidrátot, így a gyümölcsöket is, a lapos has érdekében? A banán, a mangó, a barack és a szőlő valóban igen magas cukortartalommal rendelkezik, de vannak olyan gyümölcsök, amelyeket biztonsággal beépíthetsz étrendedbe. A bogyós gyümölcsök, a cseresznye, az alma és a narancs nagyszerű quercetin források, ez a vegyület pedig remek gyulladáscsökkentő. Ha gondoskodni akarsz egészségedről és lapos hasadról, iktass be egy gyümölcstálat tízóraira, vagy kezd egy vitamindús smoothie-val a rohanós reggeleket.

Fűszerezd meg az ételeidet

A gyömbér, az édeskömény és a menta nyugtató hatással vannak a gyomorra. A különböző fűszerek serkentik az emésztőenzimek termelődését, így az ételek gyorsabban áthaladnak a bélrendszeren, ez pedig jelentősen laposabb hassal jár. A gyömbér gyulladásgátló és csökkenti a hányingert, az édeskömény remek vízhajtó, míg a menta csökkenti a hasi görcsöket és a puffadást.

Kapcsold ki az elektromos eszközöket

Az okostelefon, a tablet, a laptop és a televízió rengeteg szabadidődet elrabolja, de gondoltad volna, hogy a derékkörfogatodat is növeli? Inaktív életvitelhez vezet, ezenkívül pedig az általuk kibocsátott kékfény megzavarja az alvás-ébrenlét ciklust, ezáltal csökkenti az alvással töltött időt. A friss kutatások pedig egyértelműen bizonyítják, hogy akik nem alszanak naponta 7-8 órát, hajlamosabbak az elhízásra, testük középső tájékát is beleértve.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X