Főoldal > kihívás > Ezeket az ételeket kerüld el, ha feszes popsit szeretnél

Ezeket az ételeket kerüld el, ha feszes popsit szeretnél

#kerekpopsialakformáláscukordiétaétkezésfenékpopsitiszta étkezés
0

Írta:

Ha szeretnél megszabadulni a felesleges kilóktól és izmokat építeni, a clean eating, vagyis a tiszta étrend lesz a helyes választás számodra. Lássuk, mi kerül a tiltólistára!

A tiszta étrend azt jelenti, hogy el kell kerülnöd bizonyos élelmiszereket, amelyek nem segítenek a feneked feszesítésében, hanem csak a zsír további tárolására ösztönzik a szervezetedet. Nagyon fontos, hogy ne csak arra koncentrálj, amit nem ehetsz, hanem örülj azoknak a finom, egészséges és ízletes falatoknak, amelyek a tányérodra kerülnek!

Stratégia a tónusos hátsóért

Önmagában a diéta soha nem fogja tökéletessé varázsolni a popsidat célzott mozgásforma nélkül. Amikor megpróbálod növelni a farizmaidat és a feneked feszességét, rendszeres erőedzéseket kell végezned, amely főként guggolást, kitörést, felugrást és szamár rúgást (négykézláb vagy a talajon és az egyik lábadat a mennyezet felé lököd) jelent. Ezeket a gyakorlatokat legalább heti két, nem egymást követő napon érdemes végigcsinálnod.

De ez még mindig nem elég, ugyanis hiába teszel kemény erőfeszítéseket az edzőteremben, diéta nélkül nem érsz el eredményt. A legtöbb embernek a szokásosnál 250-500 kalóriával kevesebbet kellene ennie, hogy az edzés komolyabb zsírégetést eredményezzen izomveszteség nélkül.

Feldolgozott élelmiszerek

A junkfood, mint például a csipsz, a keksz, a krékerek, a müzliszeletek és a legtöbb csomagolt kenyér megakadályozza a feneked tónusosabbá tételét. Ezeknek az ételeknek magas a kalóriatartalma, de nagyon kevés bennük a tápanyag. Különösen fehérjékben szegények, amely a legfontosabb izomépítő tápanyag. Ráadásul roppant egyszerű túl sokat fogyasztani belőlük, így a hasznos élelmiszerek fogyasztásra már alig-alig kerül sor. Legyen inkább sok csirke, hal, sovány marhahús és friss zöldség a tányérodon! A friss, tiszta élelmiszerek segítik a szervezetedet az izomépítésben és a fogyásban is. A feldolgozott ételekre általában az ellenkezője igaz: elősegítik a súlygyarapodást. Minőségi ételek még a túró mazsolával, a natúr joghurt friss gyümölcsökkel, a zsírszegény sajt egy almával vagy egy marék mandula.

Hozzáadott, feldolgozott cukor

A cukor természetes formában megtalálható például a tejben és a gyümölcsökben, nincs rá szükség, hogy más élelmiszerekhez is hozzáadjuk. Nem tartalmaz semmilyen tápanyagot, csak extra kalóriával terheli a diétádat és meggátol a célod elérésében. Érdemes mindig elolvasni az élelmiszerek összetevőinek listáját: amelyek szacharózt, fruktózt, dextrózt vagy kukoricaszirupot tartalmaznak, el kell kerülni. Ez még a gyümölcs ízesítésű joghurtokra és az egészséges energiaszeletekre is igaz. Ha valami édeset kívánsz, számos értékes étel közül választhatsz. Például a bogyós gyümölcsök vagy az alma, ezeket natúr joghurtba keverheted. Sajnos még a mesterségesek édesítőszerek is elősegíthetik a súlygyarapodást, ahelyett, hogy beindítanák a fogyást és az izmok fejlődését.

Kalóriában dús italok

A legegyszerűbb módja, hogy túl sok cukrot és kalóriát fogyasszunk el észrevétlenül, ha üdítőket, gyümölcsleveket és fancy, szirupos kávékat iszunk. A tested nem különbözteti meg, hogy itallal vagy étellel viszed be a kalóriát, ezek a folyadékok pedig jelentős mennyiséget tartalmaznak belőle. Az egyetlen kivétel, ami engedélyezett, az edzés utáni turmix, amely magába foglal 20 vagy 30 gramm fehérjét is. Készítsd el a kemény munka után fél vagy egy órával, tejjel vagy vízzel, adj hozzá egy maroknyi bogyós gyümölcsöt, hogy finomabb legyen! A fehérje fokozza az izomnövekedést és felgyorsítja a regenerálódást. Napközben igyál inkább vizet vagy édesítetlen gyógyteákat.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X