Főoldal > DIÉTA > Jól enni = Jól lenni, avagy egyensúlyban, egészségben

Jól enni = Jól lenni, avagy egyensúlyban, egészségben

diétaegészséges táplálkozásétkezésfogyásfutásnövényi alapú étrendtáplálkozásvegán
0

Írta:

Az előző három cikkben szó volt a növényi alapú étrend előnyeiről, nehézségeiről, a kezdetleges inzulinproblémámról, mely a táplálkozási tanácsadóm alaposságának köszönhetően derült ki.

A cikksorozat első, második és harmadik részét itt olvashatod el.

MacPherson Évával már 4. hónapja dolgozunk együtt azon, hogy elérjem az edzőm által elvárt ideális ultrafutósúlyt (53 kg) Eddig 6 kg-tól sikerült megszabadulnom, de amit ennél is fontosabbnak tartok, hogy megszűnt a hajhullásom és az egyéb kellemetlen tüneteim, mint például a viszketés, repedezettre száradt bőr, és az állandó éhségérzet.

Nagyon hálás vagyok magamnak, hogy adtam még egy esélyt, hogy szakemberhez forduljak. Éva, aki táplálkozási terapeuta, rengeteg gyakorlatias tanáccsal látott el, olyan mára már rutinná lett apróságokkal, amiken bizony 1-2 kg plusz is tud múlni.

A legfontosabb dolgok, amiket Évától tanultam:

  • Nem szabad félni a zsírtól, a szénhidráttól és a keményítőtől
  • A jó időzítés mindennek az alapja
  • A mennyiség a siker kulcsa – és van amikor a több és nagyobb mennyiségben rejlik a titok!

A múltkori bejegyzést úgy zártam, hogy mintát hozok, így most mutatok egy teljesen átlagos, sportos, dolgos hétköznapi menüt ami az én napirendemhez van időzítve, de nyilván ha valaki ötletet lát benne be tudja azonosítani a saját bioritmusában.

5:00 Reggeli 1: egyből ébredés után 2 dl 100%-os vagy facsart narancslé + tejeskávé (mandulatejjel)

7:00 Reggeli 2: egy kistányér tejberizs (házi készítésű mandulatejben főzöm, vanília aromával, fahéjjal, vagy kakaó porral ízesítem – na jó vannak bűnözősebb napok, amikor a nagymamám baracklekvárjából is kerül rá egy-két kanálkával)

9:30 Tízórai: egy marék kesudió

12:00 Ebéd: normal vegan menü általában valamilyen zöldséges leves + pirított csicseriborsó paradicsommártásban barna rizzsel

14:00 Uzsonna 1.: tejeskávé (ez nálam egy 2,5 dl-es laktató adag)

16:00 Uzsonna 2: egy csík étcsoki, vagy 4-5 db gluténmentes keksz

19:00 Vacsora: gluténmentes tortillatekercs házi humusszal, olivaolajos-citromos vegyes salátával

21:00 Pótvacsora: egy marék mandula

Nyilván nem lehet minden nap 100 %-osan mindent betartani, az élet produkál váratlan munkaebédet, vacsorameghívást, vannak családi ünnepek, baráti pizzázások… A hangsúly szerintem azon van, hogy ha már tisztában vagyunk a problémánk gyökerével, akkor attól kezünkbe kerül a megoldás, és sokkal egyszerűbben elérhetőek lesznek a céljaink.

Nekem nagyon jó döntés volt tavaly novemberben Évát felkeresni. Egy táplálkozásterapeuta nem csak abban tud segíteni, hogy mi, mikor és mivel egyél. Megtanít jól enni. Amitől jól leszel.

Fotók: Nedjalkov Bea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X