Főoldal > DIÉTA > Ezeket edd minden nap, hogy leolvadjon rólad a felesleg

Ezeket edd minden nap, hogy leolvadjon rólad a felesleg

diétaemésztésétkezésfogyáshagymajoghurtkefirrostzabzöldségzsírégetés
0

Írta:

Vannak olyan szuperételek, amelyek nem csak finomak és egészségesek, de nagyban hozzájárulnak karcsú vonalaink megőrzéséhez is. Mindennapi fogyasztásukkal könnyedén elérhető az álomalak, méghozzá éhezés és lemondások nélkül.

Hagyma

Nem kell tartani a hagyma és a fokhagyma rendszeres fogyasztásától, főleg, hogy egészségvédő hatásaik mellett tele vannak rostokkal is. A rostdús táplálkozás nem csak az emésztést, de e fogyást is serkenti. Sőt, a rendszeres hagymafogyasztók a már kialakult túlsúly miatt megjelenő gyulladások mértékét is képesek csökkenteni.

Görög joghurt, kefir

Az erjesztett tejtermékek nem csak isteniek és szinte minden napszakban jól esnek, de természetes probiotikumok is. Ez nem csak antibiotikumos kezelés vagy hasmenés után jön jól, de a túlsúllyal küzdők nagy része is emésztési problémákkal küzdhet. Ha naponta fogyasztunk jó minőségű kefirt vagy görög joghurtot, helyreáll a bélflóra egyensúlya, javul az emésztés, a kilók pedig sokkal könnyebben apadnak.

34037457 - milk kefir grains on a wooden spoon overhead shoot

Zabpehely

Nincs is jobb, mint egy adag zabpehellyel indítani a napot. Nem csak isteni és sokféleképpen variálható finomság, de magas rosttartalma hatékonyan kipucolja a beleket, így szabadítva meg a szervezetet a sok méreg- és salakanyagtól. Fogyaszd főzve kásaként, joghurtban elkeverve, gyümölcsturmixban. Nem csak finom és tápláló reggelit kapsz, de még a fogyókúrád sikerességét is garantálhatod.

Zöldségfélék

A zöld színű zöldségek, például a saláta, brokkoli, káposzta, spárga, csalán hihetetlenül egészségesek, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy tele vannak klorofillal. Ez pedig nem csak egészségünkhöz, de karcsú alakunkhoz is hozzájárul úgy, hogy ezt a zöld színanyagot az emberi test a máj zsírbontásához szükséges enzimeinek termeléséhez használ.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X