Főoldal > DIÉTA > Ezek a legjobb nasik, ha fogyókúrázol

Ezek a legjobb nasik, ha fogyókúrázol

diétaédességfogyókúranassolás
0

Írta:

Téved, aki azt hiszi, hogy fogyókúra alatt le kell mondani az édességekről. Csupán helyesen kell megválogatni az alapanyagokat, hiszen saját kezűleg már néhány perc alatt is ínycsiklandó finomságok készíthetőek.

Házi készítésű gyümölcsjoghurt

Ne bízz a bolti gyümölcsjoghurtokban, hiszen bármennyire is egészségesnek és fogyókúrásnak gondoljuk őket, valójában hemzsegnek a cukorban, zsírban és adalékanyagokban. Inkább főzz össze natúr, sovány joghurtot zselatinnal, adj hozzá egy kis alacsony zsírtartalmú főzőtejszínt, stevia-t és fagyasztott bogyós gyümölcsöket. Tedd hűtőbe, és fogyaszd bármikor, tökéletes alternatíva csoki helyett.

Gyümölcsös krémtúró

A gyümölcsös vonalon maradva érdemes otthoni krémtúró gyártásba is kezdened, már ha valódi ínyencségre vágysz, méghozzá villámgyorsan. Epret vagy bármilyen más gyümölcsöt (lehetnek fagyasztottak is) keverj össze fele adagnyi sovány túróval, ízesítsd egy kis stevia-val és egy kevés vaníliával, majd turmixold össze. Hűtsd le egy picit, és a tetejére szórt kevés szeletelt mandulával tálald.

55043627 - white plate full of delicious raw protein balls. healthy sweets for sport people. homemade dessert. raw sweets made of nuts, coconut, dates and cacao

Banános-zabpelyhes golyócskák

Pürésíts össze egy banánt, adj hozzá egy-egy csésze diót és mandulát, fél csésze zabpelyhet és két evőkanál mandulaolajat. Addig pürésítsd a hozzávalókat az aprítógépben, amíg össze nem áll. Formázz belőle golyócskákat, és forgasd meg szeletelt mandulában. Tartsd hűtőben.

Kókuszos proteinszelet

Fél csésze kókuszos proteinport keverj össze egy kevés kókuszolajjal, bő fél csészényi kókuszreszelékkel, két evőkanál stevia-val, ugyanennyi citromlével és kókuszliszttel és egy csipet citromhéjjal. Keverd össze a hozzávalókat, a masszát pedig oszlasd el egy tepsiben, és tedd dermedésig a hűtőbe. Ezután szeleteld fel, és fogyaszd akár edzések után, akár nasi helyett.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X