Főoldal > DIÉTA > 5 feltét, amit soha ne tegyél a salátára

5 feltét, amit soha ne tegyél a salátára

diétasalátasalátaöntet
0

Írta:

Le akarsz fogyni pár kilót? A saláta kitűnő választás a fogyózóknak – de csak akkor, ha a következő dolgokat kihagyod belőle!

Felvágottak

Az olyan húsfélék, mint a pulyka vagy a csirke, remek opciók lehetnek, hiszen magas a fehérjetartalmuk – a felvágottakhoz viszont inkább ne nyúlj! Sok nitrátot és sót tartalmaznak, ezért a legokosabb inkább nem fogyasztani őket, mert a túlzott sóbevitel puffadást és hasfájást okoz, ráadásul a diéta sikerességét is gátolja.

Megoldás: Ha nem szereted a főtt húst a salátádhoz párosítani, egyél sok tojásfehérjét a protein pótlására!

Édes olajos magvak

A cukrozott mogyoró és a csokoládéval bevont diákcsemege édességeknek számít, még akkor is, ha olajos magvakból készül – így nem férnek bele a diétádba. Hasonló a helyzet az édesített változatokkal és a szárított gyümölcsökkel is – pl. almaszirom, banánchips: csak plusz kalóriákkal vannak tele, tápanyagot nem adnak a szervezetednek.

Megoldás: A gyümölcsök nemcsak enyhítik a cukor utáni vágyunkat, de vitaminokkal, antioxidánsokkal, rosttal és ásványi anyagokkal is tele vannak!

Tészták

Amennyiben „csak” egészségesen akarsz étkezni, bátran egyél salátát a tésztádhoz, ha viszont fogyni akarsz, csak a zöldségeket edd meg – főleg, ha a tészta fehér lisztből készült! A fehér lisztből készült ételek ugyanis az egekbe emelik a vércukrot, viszont nem töltik meg a gyomrodat – hamar éhes leszel tőlük, ezért nem alkalmasak egy diétázó számára sem.

Megoldás: Ha a diétád alatt sem akarsz lemondani a tésztáról, készíts saját magad rozslisztből, zablisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből!

50968031 - whole wheat pasta with green peas and asparagus

Öntetek

A cézár-öntet, az ezersziget vagy a szezámos joghurtos dresszing a kedvenced? Van egy rossz hírünk: a mesterséges ízesítők mellett tartósítószert, zsírt és hozzáadott cukrokat is tartalmaznak, ezért nem éri meg enni belőlük!

Megoldás: Egy kis házi mustár vagy olívaolaj nagyon fel tudja dobni a legegyszerűbb salátát is, ráadásul kevés kalória is van bennük!

Fagyasztott ételek

Természetesen mi sem gondoljuk, hogy sült krumplit eszel a salátádhoz, de fontos tudnod, hogy az előre elkészített, lefagyasztott ételek ronthatják a diétád hatékonyságát – akkor is, ha állandóan salátával fogyasztod őket. Sajnos a hagymakarikákkal is ez a helyzet: hiába zöldség, annyi sót tartalmaz, mintha megennél egy zacskó chipset, ráadásul nehezen is lehet abbahagyni a rágcsálásukat.

Megoldás: Vegyél egy kis földimogyorót, majd ízesítsd sóval, borssal otthon – legalább olyan jó lesz, mint a bolti!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X