Főoldal > DIÉTA > Élénkítsd fel magad reggel kávé nélkül

Élénkítsd fel magad reggel kávé nélkül

aloe veraélénkítő italenergiafolyadékgyömbérkávéturmix
0

Írta:

Ha szeretnél leszokni a kávézásról, pótolhatod frissítő és finom, természetes hatóanyagú italokkal!

A koffeintartalmú italok hátránya, hogy rövid ideig biztosítanak éberséget, majd a hatás visszafordul – később még nagyobb fáradtság lehet az eredmény. Akik érzékenyek a kávéra, fekete teára, heves szívdobogást vagy álmatlanságot tapasztalnak. Nem könnyű egyik napról a másikra elhagyni a kávéfogyasztást, de sikerrel járhatsz, ha kipróbálod a megfelelő helyettesítőket!

Rozmaringgal a jó vérkeringésért

A mediterrán növény szárított levele nem csak fűszerként használható, de ha teát készítesz belőle, többféleképpen is segít a reggeli ébredésben. Serkenti a vérkeringést, így gyorsabban kerül oxigén és tápanyag a sejtjeidhez. A rozmaring az agyműködést is javítja, a karnozinsav nevű hatóanyaga által. Így a testi és szellemi energiáid is lendületbe jönnek a reggeli teázással. Forrázd le a tealeveleket, hagyd állni öt percig, majd szűrd le. Csak akkor kerüld a használatát, ha magas a vérnyomásod, vagy babát vársz.

Aloe vera frissítő aminosavakkal

A sokoldalú növényből készült gél vagy ital kiváló választás, ha nehezen indul a napod. Az összes fontos aminosavat tartalmazza, ezek közt is kiemelkedő a tirozin. Ez az anyag serkenti az éberségért is felelős dopamin kiválasztását, anélkül, hogy túlpörgetné a szervezetedet. A hatás nem csak reggel érezhető, de kitart a nap folyamán.

Fogyaszthatod önmagában, 20-30 milliliter mennyiségben, de készíthetsz limonádét is, ha ásványvízhez kevered az aloe gélt, és lime vagy citrom levével ízesíted.

31714967 - aloe vera water can help neutralize free radicals contributes to aging. and help strengthen the immune system as well

Gyömbér a fáradtság ellen

Különösen télen élvezheted a gyömbérgyökér előnyeit, amikor a reggeli mínuszokban kell munkába vagy iskolába indulnod. Az enyhén csípős növény a fogyasztás után azonnal felmelegíti a testedet, és javítja a vérkeringést.

Ha teát szeretnél készíteni belőle, vágj le egy egycentis darabkát a gyökérből, hámozd meg, és reszeld le vagy vagdald apróra. Tedd a csészédbe, forrázd le és hagyd állni 15 percig. Utána szűrd le, és fogyaszthatod. A szűrés után megmaradt gyömbérdarabkákat el is rágcsálhatod.

Zöld turmix az egész napos élénkségért

Akik kipróbálják, valósággal rabjává válnak a zöld turmixnak. Egyre népszerűbb, és nem véletlenül! A gyümölcsből és zöld leveles zöldségből készült sűrű ital klorofillban és ásványi anyagokban gazdag, segíti a vérképzést és tisztítja a szervezetedet. Tegyél a turmixgépbe darabolt banánt, almát vagy narancsot! Adj hozzá valamilyen nyers zöld levelet, például spenótot, sóskát, salátát. Egy bögre vízzel öntsd le, mixeld össze, és élvezd az édes-pikáns ízvilágot!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X