Főoldal > DIÉTA > 7 szuper és olcsó antioxidánsbomba

7 szuper és olcsó antioxidánsbomba

antioxidánskávétáplálkozásvitamin
0

Írta:

Az antioxidánsoknak rengeteg kedvező hatása van, többek közt rákmegelőző, segít testednek, hogy megerősödjön autoimmun betegségek esetén, nem beszélve arról, hogy a bőr minőségét is jelentősen javítja.

Sokan úgy gondolhatják, hogy a drága goji bogyóban vagy más horrobilis árú termékekben található kellő mennyiségű antioxidáns, ám ez koránt sincs így. Nem kell vagyonokat fizetned azért, hogy szervezeted hozzájusson a kellő mennyiségű antioxidáns adagjához. Most megtudod miket érdemes enned ahhoz, hogy feltöltekezz, és a pénztárcádat is megkíméld.

Fekete rizs

A fekete rizs annyi antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya, mely igen ígéretes szívbetegségek és rákos megbetegedések megelőzésére. Ráadásul az áfonyával szemben kevesebb cukrot, de több rostot és E-vitamint tartalmaz.

Édesburgonya

Eegészséges és hosszú ideig eltartható az édesburgonya, ráadásul egyre olcsóbban kapható. Ezen kívül változatosan és könnyen elkészíthető, így egész télen élvezheted az áldásos hatását.

Alma

Egész évben kapható, olcsó és finom. Fontos, hogy a héját is fogyaszd el, mivel hatszor annyi antioxidánst tartalmaz, mint a gyümölcs húsa. Ha igazán egészségeset akarsz, akkor, lehetőleg, a bio változatod válaszd.

Bab

Szintén egy olcsó, de szuper egészséges zöldség, de kerüld a konzerves változatot. Előző nap áztasd be a babot, majd főzés előtt öblítsd le. Rengeteg cinket, káliumot, rostot, folsavat és vasat tartalmaz, igazi csodanövény.

Áfonya

Bár nem a legolcsóbb gyümölcsféle, mégis az áfonya az egyik legtöbb antioxidánst tartalmazó bogyós gyümölcs. Szárított változata pedig még több antioxidánst tartalmaz, mint a friss.

61614285 - blueberry

Kávé

Nemcsak a reggeli ébredéshez szükséges, éltető koffeint tartalmazza, hanem, bizony, antioxidánst is. Dupla haszon. Fontos, hogy tejmentes változatban fogyaszd, ugyanis a tej gátolja az antioxidánsok felszívódását a szervezetedben.

Zöld tea

Ha nem szereted a kávét, a zöld tea is remek alternatíva. Kutatások szerint azon nők között, akik naponta 5 csészével fogyasztottak zöld teát, 30%-kal csökkent a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X