Főoldal > DIÉTA > Karácsony lapos hassal – 3 tuti fűszer puffadás ellen

Karácsony lapos hassal – 3 tuti fűszer puffadás ellen

emésztésfűszerkarácsonypuffadás
0

Írta:

Kerüld el a karácsonyi lufi hasat, és élvezd az ízkavalkádot puffadás és feszengés nélkül! Mutatunk 3 egyszerű tippet puffadás ellen!

Karácsonykor a sokféle étel, a gazdagon terített asztal könnyen mértéktelen lakmározásokra ösztökélhet. Ha az étkezések után felpuffadtál, nemcsak a nadrág szorít, de a közérzeted sem a legjobb. Pedig elegendő néhány fűszert ismerned és használnod a főzés során, hogy elkerüld a feszítő érzést!

Bazsalikom

A bazsalikom jellegzetes íze nemcsak finom ízt ad a húsoknak, tésztáknak és salátáknak, hanem a puffadás egyik leghatékonyabb természetes ellenszere is egyben. Ha már utolért a kínosan feszítő érzés, és nincs több nadrággomb, amit ki tudsz gombolni, főzz egy csésze bazsalikom teát! Görcsoldó hatásának köszönhetően a bazsalikom remek megoldás puffadás ellen, de görcsös fejfájás esetén is a segítségedre lehet! Tegyél egy csésze forró vízbe 2-3 levél bazsalikomot, lefedve hagyd állni 10 percet, és lassan kortyolgasd el!

bazsalikom2.jpg ()

Kömény

Ha a karácsonyi káposztás ételekbe teszel egy kis köményt, a puffadás nagyobb eséllyel, és nagyobb ívben kerül el!  Mivel a káposzta az arra érzékenyeknél feszítő  érzést okozhat a hasban, így jobb, ha megelőzöd a kellemetlen panaszokat, és barátságot kötsz a köménnyel! Ez a fűszer nemcsak puffadásra jó, hanem hatékonyan erősíti a gyomrodat, és a gyomorfájdalmakat is segíthet enyhíteni.

Fahéj

A fahéj jellegzetes karácsonyi fűszer, illata és aromás íze az ünnepi hangulat nélkülözhetetlen kelléke. Ha túletted magad, megterhelted a gyomrodat, és feszítő érzés kínoz, hívd segítségül a fahéjat! Mivel a fahéj serkenti a gyomornedvek termelődését, jó hatással van az emésztésre: desszertnek válassz gyümölcssalátát, hintsd meg néhány csipet fahéjjal és a puffadás hamarosan a múlté! De azt sem árt tudnod, hogy ha betegség után vagy, és az étvágyad még nem tért vissza, akkor is jó szolgálatot tehet a fahéj, ugyanis remek étvágyjavító.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X