Főoldal > DIÉTA > Édességek, mégsem hizlalnak

Édességek, mégsem hizlalnak

diétaédességfogyásfogyókúra
0

Írta:

Hiába a tudatosság, fogyókúra közben számtalan nehézséggel muszáj szembesülnie minden fogyni vágyónak. Ilyen például az édességek utáni sóvárgás.

De ne aggódj: diéta alatt sem kell lemondanod az édes ízekről, csak egy picit jobban oda kell figyelned arra, hogy mit és milyen formában eszel.

Gyümölcsös túrókrém

Ezt az édességet néhány perc alatt elkészítheted, és garantáltan isteni lesz a végeredmény. Nincs másra szükséged, mint sovány túróra, a kedvenc gyümölcseidre, és némi édesítőre. A gyümölcsöket darabold fel, a túrót törd át villával, keverd össze, és adj édesítőt ízlés szerint az elkészült masszához. Ha krémesebb állagra vágysz, akkor nyugodtan dobd turmixgépbe a hozzávalókat.

Fahéjas alma

A fahéj kiváló fogyókúrás fűszer, ezért érdemes többet használnod, ha le szeretnél dobni néhány kilót. Érdemes almával párosítani a fahéjat, hiszen nem csak szuperfinomak együtt, de az alma az egyik legdiétásabb gyümölcs mind közül. Többféle elkészítése módját választhatod ennek a remek kettősnek: a lereszelt gyümölcsöt összekeverheted a fűszerrel, de kivajazott tepsibe almaszeleteket rakhatsz, amit fahéjjal megszórva körülbelül 10 percig süss át. Így is, úgy is csodás nasi lesz a jutalmad.

Fogyókúrás joghurttorta

Ehhez az ínycsiklandó finomsághoz szükséged lesz 6 dl natúr joghurtra, 3 dl tejszínre, zselatinra és fagyasztott bogyós gyümölcsökre. Nem kell megijedned a torta szótól, mert se nem hizlaló, se nem bonyolult édességről nincs szó. A joghurtot forrald össze a zselatinnal, amihez aztán keverd hozzá a tejszínt. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a gyümölcsöket, és adj hozzá édesítőt, majd öntsd a tortaformába. Tedd hűtőbe, és ha megdermedt, már fogyaszthatod is.

36986501 - kiwi with cold rice pudding in a bowl

Diétás gyümölcsrizs

A gyümölcsrizs sokak kedvence, de nem éppen diétás étel. Azonban néhány pofonegyszerű trükkel könnyen fogyókúrás étellé tehető. Vásárolj jó minőségű barna rizst, és azt főzd meg mandulatejben. Ha egy kicsit meghűlt, adj hozzá édesítőt, és a kedvenc gyümölcseidet. Legízletesebb, ha hűtve fogyasztod, már ha egyáltalán ki bírod várni, amíg kihűl.

Fogyókúrás túrógombóc

Ennek az édességnek az elkészítéséhez szükséged lesz egy zacskó sovány túróra, 2 evőkanál zabkorpára és édesítőre. Ezeket a hozzávalókat a tojás fehérjéjén kívül keverd össze, majd a felvert habot is óvatosan forgasd össze a túrós masszával. Pihentesd egy-két óráig a hűtőben, majd kis gombócokat formálva dobd lobogó vízbe őket. Olajon pirítsd meg egy kis maradék zabkorpát, és a megfőtt gombócokat ebbe forgasd bele. Ha kész, egy kis fahéjat is szórhatsz a gombócokra.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X