Főoldal > DIÉTA > 7 étel, amitől csak még éhesebb leszel

7 étel, amitől csak még éhesebb leszel

diétaéheséhségélelmiszer
0

Írta:

A képlet egyszerű lenne. Eszel, és elmúlik az éhséged. Ám vannak olyan ételek, melyek olyan összetevőket tartalmaznak, melyek nem, hogy csillapítanák az étvágyat, hanem még fokozzák is azt.

Most megmutatjuk melyek azok az ételek, melyeket jobb, ha nemcsak önmagában fogyasztasz.

Teljes kiőrlésű kenyér

Bár meglepő lehet, és a teljes kiőrlésű kenyér még mindig jobb választás, mint a sima, fehér kenyér, hisz magas a rosttartalma, önmagában nem tartalmaz zsírt és fehérjét, ami eltelítene. Így jobb, ha a kenyérre nem Nutellát vagy lekvárt teszel, hanem feldobod egy kis avokádóval, tojással vagy dióval, így máris egy teljes, tápláló reggelit tudsz magadnak készíteni, amivel kihúzod ebédig.

Gyümölcslé

Igen, ez is rengeteg vitamint tartalmaz, és nem is kell hanyagolnod, de önmagában az, hogy megiszol egy pohár narancslevet, az még nem minősül étkezésnek, hisz ez sem tartalmat a jóllakottsághoz szükséges fehérjét. Így a gyümölcslé csak mellé fogyassz egy kiadós salátát, friss gyümölcsöt joghurttal vagy zabkását.

Zöldség smoothie

Szintén fehérjementes. Ha nem akarod azt, hogy fél óra múlva kirámold a hűtőt, keverj a smoothie-ba avokádót, esetleg tejsavót, így ez hosszú ideig eltelít, és rengeteg energiát biztosít az elkövetkező órákra.

15331385 - fried egg on heart-shaped .

Tojássárgája

Bár tartalmaz némi fehérjét, ennek mennyisége elenyésző. Inkább egy egész tojásból készíts omlettet zöldségekkel. Természetesen a tojássárgáját nem kell száműznöd, hisz számos értékes tápanyagot tartalmaz, de a teljességhez szükséges még pár plusz hozzávaló, hogy a tojásból kiadós reggelit vagy vacsorát készíthess magadnak.

Zsírmentes tejtermékek

Bár igaz, hogy ezekből a tejtermékekből száműzték belőlük a zsírt, a tápanyagtartalmuk is igen csekély. A vércukrod így gyorsan padlót foghat, és farkaséhség lehet rajtad úrrá. Hogy ezt elkerüld, legalább 2%-os zsírtartamú tejtermékeket érdemes választanod, illetve görög joghurtot, mely rengeteg fehérjét tartalmaz.

Savanyúságok

Egy rendes étel mellé kiváló dolog savanyúságot csipegetni, de önmagában a savanyúsággal sok mindenre nem mész. Mivel sok nátriumot tartalmaz, így gyorsan szomjassá is válhatsz, így azt javasoljuk, hogy inkább köretként fogyaszd, illetve igyál mellé sok vizet is.

Teljes kiőrlésű kekszek

Nasinak persze kiválóak, de számolj azzal, hogy a fehérjeszegény kekszek után szintén gyorsan éhes leszel. Kend meg a tetejét jó minőségű vajjal vagy sajtkrémmel, és máris megoldódik a probléma.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X