Főoldal > dieta > Ezért idd a kávét mindig melegen

Ezért idd a kávét mindig melegen

antioxidánsdiétaegészségélénkítőenergiaforró italkávékoffein
0 0

Írta:

Egy új tanulmány szerint a forró kávéban több antioxidáns található, mint a hidegben!

Ittál már valaha hideg kávét? Ha még nem, ne most szokj rá! Egy friss kutatás ugyanis bebizonyította, hogy a forró kávéban több antioxidáns található, mind a hidegben.

Emlékeztetőül: antioxidánsnak nevezünk minden olyan anyagot, mely késlelteti vagy gátolja az oxidációt. Ezek az anyagok különféle egészséges táplálékokban és vitaminokban találhatóak meg, és azért olyan hasznosak a szervezet számára, mert segítségükkel többek között csökkenthető a diabéteszre, az elhízásra, a korai öregedésére, valamint az szív-és érrendszeri betegségekre való hajlam.

Ennek ellenére a hideg kávénak is megvannak a maga előnyei: bár alacsonyabb mennyiségű antioxidáns található benne, a gyomrunk számára mégis jobb, ugyanis kevesebb savat termel.

A szakértők szerint egyébként a hidegen szürcsölt kávénak a zamatai is jobban kijönnek – főleg, ha minőségi kávét iszunk -, ráadásul tejjel, cukorral és tejszínhabbal is sokkal ízletesebb, mint a forró változat.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

diétaegészség

5 ok, amiért a diétád valójában kövérít

Írta:
1 órája 0 0

Te is jártál már úgy, hogy kipróbáltál egy új csodadiétát és valójában híztál? Egy felmérés szerint minden harmadik nő csalódott a diétája után, amikor mérlegre áll. Átlagosan 2 kilót szedtek fel a fogyókúra kezdetekor feljegyzett súlyukhoz képest. Meglepő, hogy mindez hogyan lehetséges. Íme az öt leggyakoribb ok, amiért a fogyókúra növelheti a derékbőséged.