Főoldal > DIÉTA > 5 különleges növény a tökéletes alakért

5 különleges növény a tökéletes alakért

fogyókúragyógynövénynövénypaprika
0

Írta:

Bár fogyasztó csodapirulák nem léteznek, a következő – meglepően hatásos – növények úgy képesek leolvasztani rólad a kilókat, mint semmi más!

Pitypang

Vizelet-és hashajtó képességének, valamint emésztésfokozó és rossz koleszterinszint emelkedést gátló tulajdonságának köszönhetően hamar elkezdi feldolgozni a testeden lévő felesleges zsírpárnákat: nem kell mást tenned, mind napi 2-3 csésze pitypang levélből készült teát innod! Egyetlen hátránya, hogy hosszú távon dehidratációt és elektrolit hiányt (azaz vitamin- és ásványi anyag hiányt) okoz a szervezetben, ezért csak évente pár héten át ajánlott a pitypang fogyasztószerként való alkalmazása.

Cayenne bors

Bár borsnak mondják, de paprika, méghozzá olyan fajta, amelyet nemcsak gyógyításhoz, hanem ételízesítőként is használnak. Ha rajtad is van pár pluszkiló, étkezés előtt mindenképpen érdemes egy teáskanálnyit elfogyasztanod belőle, mert segítségével akár 30%-kal csökkentheted a bevitt kalóriamennyiséget.

Útifű-maghéj

Nagyobb mennyiségben gátolja az éhségérzet kialakulását és fokozza a székletképződés folyamatát, ezáltal gyorsabb anyagcserére számíthatunk. A kiváló hatás eléréséhez 1 teáskanálnyi útifű-maghéjat keverj össze fél liter vízzel vagy gyümölcslével és fogyaszd napi egyszer. Fontos, hogy a kúra alatt az átlagosnál több vizet igyál, különben az útifű gázosodást, hasfájást és puffadást okozhat. Hátránya, hogy asztmás betegek, kismamák és áldott állapotban lévők nem fogyaszthatják.

Garcinia cambogia

Korábban már beszámoltunk róla,  hogy ez a dél-ázsiai szupernövény mennyire csökkenti az étvágyat és stimulálja az anyagcserét – ráadásul zsírégetést fokozó és emésztést serkentő tulajdonsága mellett sem szabad szó nélkül elmenni. A fogyasztó hatásainak eléréséhez szedj belőle napi 500 mg-ot, háromszor egy nap egy hónapon át.

Gurmar

Sokan a cukorbetegség egyik természetes gyógyszerének is tekintik (nem hiába hívják hindu nyelven a „cukor ellenségének”), hiszen beállítja a vércukorszintet és hosszú távon képes optimalizálni azt. Használatát azonban csak orvosi felügyelet mellett ajánlják, hiszen nagyon sok esetben nem lehet fogyasztani (pl. kifejezetten tiltólistás cukorbetegek, kismamák, terhesek, szoptatók, laktózérzékenyek, depressziósok stb. számára). Amennyiben fontolóra vennéd a fogyasztását, mindenképpen konzultálj az orvosoddal!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X