Főoldal > DIÉTA > Egészséges és gyors vacsorák pörgős hétköznapokra

Egészséges és gyors vacsorák pörgős hétköznapokra

babcsicseriborsódiétaegészséges táplálkozásételfőzéstáplálkozástortillavacsorazöldség
0

Írta:

Amikor alig van időd bevásárolni, főzni pedig még kevésbé, akkor sem kell lemondanod az egészséges és ízletes vacsoráról. Ezeket a variációkat biztosan szeretni fogod!

A villámgyors ételkészítést sokan a mikróba dobható készételekkel teszik egyenlővé. Igaz, hogy nem időigényesek, viszont ott a lelkifurdalás, hogy hosszú távon ártanak az egészségednek. Ehelyett kipróbálhatsz olyan megoldásokat, melyek tápanyagokban gazdagok, és néhány perc alatt elkészülnek!

Tortilla zöldségpástétomokkal

Már sokféle tortilla lap kapható a boltokban – válassz teljes kiőrlésűt! Érdemes otthon tartani egy-két csomaggal. A töltelék mirelit zöldborsó vagy csemege kukorica lesz. Párold meg öt perc alatt a fagyasztóból kivett zöldséget, botmixer segítségével pépesítsd, és adj hozzá kevés sót és ízlés szerinti fűszereket!

A tortilla lapokat serpenyőben egy percig melegítsd át, töltsd meg a kukoricás vagy borsós töltelékkel, tálalj mellé paradicsomot, zöldpaprikát, és már asztalhoz is ülhetsz!

Omlett újragondolva

A megszokott tojás-alapanyag helyett most próbálj ki egy szintén fehérjedús, és sokkal egészségesebb verziót! Csicseriborsó lisztet szerezz be a bioboltból, tedd egy mélytányérba, adj hozzá némi sót és fűszereket. Kurkumával még a színe is szép sárga lesz.

Keverd össze annyi langyos vízzel, hogy sűrű palacsintatésztához hasonló állagot kapj. Egy serpenyőben kevés olívaolajon süsd ki az omlettet – közben kicsit forgasd át – és a végén kockázz bele uborkát, paradicsomot, paprikát!

17111035 - frittata - italian omelette with parsley and parmesan cheese on a old wooden table

Reform császármorzsa

Nem minden egészségtelen, ami édes! Ez még a vacsorákra is igaz. Kávédarálóban őrölj meg egy bögrényi zabpelyhet, két evőkanál lenmagot, öntsd egy mélytányérba és ízesítsd fahéjjal. Keverd el langyos vízzel, hogy sűrű masszát kapj. Tapadásmentes serpenyőbe szaggasd bele, mint a galuskát, és kevergetés közben süsd át. Ha elkészült, darabolt gyümölcsöt, aszalványokat, dió- vagy mogyorófélét szórj a tetejére, és készen van a rostban gazdag, bűntudattól mentes édesség.

Babos zöldségcsoda

A babfélék a világ legegészségesebb táplálékai közé tartoznak! Előző este beáztatva másnap kuktában érdemes megfőzni – de sietős hétköznapokon vásárolhatsz babkonzervet is. Ha ezt választod, önts le a levét felhasználás előtt. Dobd a serpenyőbe a babot, kevés vizet önts alá, és tegyél hozzá változatos zöldségeket feldarabolva: cukkinit, paprikát, hagymát, répát. Párold együtt néhány percig, tetszés szerint fűszerezheted is – kiváló hozzá a kömény, a pirospaprika, de olaszos ízvilágot is alkothatsz bazsalikom és oregánó segítségével. Teljes kiőrlésű kenyérrel fogyaszd ezt a gyors és tápláló egytálételt.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X