Főoldal > DIÉTA > 8 tuti spórolós tipp fogyókúrázóknak

8 tuti spórolós tipp fogyókúrázóknak

fogyókúraolcsó diétaspórolás
0

Írta:

Nem kell, hogy anyagi csőddel járjon a fogyás! Az egészséges, diétás étrendet a legtöbben méregdrágának tartják, pedig kevés pénzből is igazán tápanyagdús és alakbarát menüt lehet összeállítani. Az alábbi pénztárcabarát tippjeink garantáltan hasznosak lesznek a fogyókúrád során.

Tankolj fel fagyasztott gyümölcsökből és zöldségekből

A fagyasztott gyümölcsök és zöldségek ára általában jelentősen alacsonyabb, mint a frisseké. Ráadásul nem rohadnak meg, sokáig tárolhatók és praktikusan adagolhatók. További nagy előnyük, hogy mindig élvezheted a különböző finomságokat, nemcsak szezonjukban.

Készíts saját mogyoróvajat

Ha te is azok közé tartozol, akik fogyókúra idején sem tudnak lemondani a mogyoróvajról, a legjobb, ha inkább rátérsz a házi készítésére. Csupán mogyoróra és egy aprítógépre vagy egy nagy teljesítményű turmixgépre lesz hozzá szükséged. Így akár több ezer forintot is spórolhatsz hetente, hiszen a boltban kapható cukor- és adalékanyagoktól mentes termékeket aranyárban mérik.

Ruházz be egy vízszűrőre

Te is a fogyókúra alatt döbbentél rá, hogy mennyire kevés vizet fogyasztottál korábban? Nem győződ már pénzzel és cipeléssel a megnövekedett ásványvíz igényed? Ruházz be egy PBA mentes vízszűrős kulcsra vagy kancsóra. Hosszútávon ezáltal rengeteg pénzt spórolhatsz, és még környezetbarát is.

Helyettesítsd néha a húst tojással

Bár a tojás ára is jelentősen felment az előző években, még így is jóval olcsóbb, mint a hús. Ráadásul kiváló proteinforrás, az egyetlen étel, amelynek a biológiai értéke 100, azaz fehérjéje teljes mértékben képes hasznosulni a szervezetben. Emellett tele van B8-, B12-vitaminnal és karotinnal. Ha a 10-es kiszerelés túl nagy neked, és nem eszed meg a lejárati időig, semmiképp se dobd ki! Főzz belőle keménytojást, és úgy tárold a hűtőben.

Vásárolj csontos húst

A csontos húsok jóval olcsóbbak, mint filézett változataik, ráadásul tartalmazzák a csontvelőt is. A csontvelő kalóriájának nagyjából 70%-a egészséges monotelítetlen zsírsavakból származik. Számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, többek között csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A manapság divatos csontlevest is sokkal jobban jársz, ha otthon készíted el, mintha méregdrágán rendeled.

Nevelj fűszernövényeket

Nem kell hozzá kert, hogy saját fűszereid legyenek, elegendő akár egy panellakás erkélye is. Rengeteg pénzt spórolhatsz, ráadásul tehermentesíted a szervezeted a rovarirtó szerektől. A friss bazsalikom, petrezselyem vagy épp menta ízéhez pedig nincs fogható, bármilyen ízetlen fogyókúrás ételt képesek feldobni.

13968872 - pots with fresh green herbs on balcony

Iktasd be a vadrizst az étrendedbe

A vadrizs bár drágább, mint a fehér rizs, még így is jóval olcsóbb, mint például a quinoa. A vadrizsben jelentősen több fehérje található, mint a fehér vagy akár a barna változatában, ráadásul teljes értékű fehérjét, azaz az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. Emellett tele van rosttal, antioxidánsokkal és foszforral is.

Használj friss fokhagymát

A fokhagyma a legtermészetesebb és legolcsóbb immunerősítő. Nemcsak a különböző megfázásokat védheted ki vele, de a szíved egészségét is támogatja, sőt rákellenes tulajdonsággal rendelkezik. Aktív összetevői vágás után hamar távoznak, így érdemes minél frissebben fogyasztani.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X