Főoldal > DIÉTA > 8 étel, melyekkel könnyebb a súlycsökkentés

8 étel, melyekkel könnyebb a súlycsökkentés

diétaegészséges ételekfogyászsírégetés
0

Írta:

Fogyaszd ezeket, és a 2019-es évet bomba formában kezdheted.

Zab

Egyik szuper módja a hasi pluszkilók leadásának az, hogy többszörösére növeled meg a rostfogyasztásodat. Ebben a zab nagy segítségedre lesz: mindamellett, hogy eltelít és tartósan kiegyenlíti a vércukorszintedet, magas antioxidáns- és ásványi anyag tartalmának köszönhetően a szervezeted olyan értékes tápanyagokkal is feltöltődik, mint a mangán, a foszfor, a vas, a folsav, a cink és a B-vitamin.

Banán

Bár a banán az egyik legtöbb szénhidrátot tartalmazó gyümölcs, a benne lévő hashajtó hatású kálium sikeresen megszabadít a méreganyagoktól és a szervezetedben lévő feleslegesen felgyülemlett víztől. Igazi csodaszer a másnaposságra, de a gyomrod is hálás lesz érte, ha gyakran eszel sós ropogtatnivalókat!

25057874 - bowl of oat flakes with sliced banana close-up on wooden table

Görögdinnye

Ez az idénygyümölcs a banánhoz hasonlóan tele van káliummal, de 90%-a vízből áll, tehát alig tartalmaz kalóriát. Egy amerikai tanulmány ráadásul nemrégiben kimutatta, hogy minél több görögdinnyét eszünk, annál több zsírt égetünk el – sőt, még a koleszterinszintünket is optimalizálja.

Probiotikus joghurt

A probiotikus élelmiszerek olyan jótékony baktériumokat tartalmaznak, melyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk (különösen a gyomor- és bélrendszerünk) egészséges működéséhez. Egy friss tanulmány szerint például azok, akik naponta fogyasztják, három hónap alatt a testtömegük 3-4%-át képesek mindenféle különösebb megerőltetés nélkül leadni!

Uborka

Amennyiben gyakran fogyasztasz édes süteményeket, az uborka kitűnő alternatívát biztosíthat! A kellemesen édes íze segít feledtetni a csokoládékat, míg az alacsony kalória-, valamint magas víz és rosttartalma miatt már pár nap alatt is láthatóan lejjebb mehet a hasad! 

45665930 - portion of fresh and healthy cucumbers (close-up shot)

Papaja

Sokszor átnézünk felette a szupermarketek polcain, pedig érdemes lenne gyakran fogyasztani. Ez az egzotikus gyümölcs olyan fehérjebontó enzimeket tartalmaz, melyek könnyebbé teszik az emésztést és felgyorsítják az anyagcserét. Ha ez még nem lenne elég: rengeteg rost, valamint A és C-vitamin is található benne.

Menta

Puffadsz és úgy érzed, tele vagy gázokkal? Tedd le az édességeket és válts át a mentára! Ez a fantasztikus illatú gyógynövény tesz arról, hogy ne keletkezzen több méreganyag a testedben, és pillanatok alatt rendbe teszi az emésztésedet. Jó hír a diétázóknak, hogy az íze miatt az ételt is kevésbé kívánjuk tőle. 

Étcsokoládé

A kivétel erősíti a szabály: az étcsoki az egyetlen édességféle, amely kifejezetten jótékony hatással van az alakodra. A lényeg, hogy a 60% feletti kakaótartalommal rendelkező csokoládékat keresd, mert ezek rendelkeznek a legnagyobb antioxidáns tartalommal. A kutatások szerint az étcsokoládé megakadályozza a további édességek kívánását és a puffadást, de migrénes fejfájás esetén is segíthet pár kockányi.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X