Főoldal > DIÉTA > Őszi gyümölcsök, amik beindítják a fogyást

Őszi gyümölcsök, amik beindítják a fogyást

áfonyaalmadiétaegészségfogyásfügegyümölcskörteőszszilvavitamin
0

Írta:

Itt az ősz, de ne csüggedj, nem csak a nyár szól az egészséges életmódról és a felesleges kilók leadásáról.

Ha következetes vagy, ősszel is megtalálhatod azokat a gyümölcsöket, amiket rendszeresen fogyasztva nem csak immunrendszered támogatod, de a vonalaidra is vigyázol.

Igaz, hogy jellemzően a nyári gyümölcsök a leglédúsabbak, így a legdiétásabbak is, hiszen ilyenkor a szervezetnek a folyadékpótlásra van a legnagyobb szüksége. A természet pedig minden évszakban azt adja, amire éppen akkor a legfontosabb. Ám szerencsére jószerével találni olyan őszi gyümölcsöket is, amik nem csak finomak, de nyugodtan beilleszthetőek a fogyókúrádba is.

Körte

Ez az isteni lédús gyümölcs egyetlen fogyókúrázó étrendjéből sem hiányozhat. Amellett, hogy magas víztartalommal rendelkezik, rostban is igen gazdag. Ennek köszönhetően a körte megkönnyíti az emésztést, kimossa a méreganyagokat, hogy a tápanyagok könnyebben szívódhassanak fel.

Áfonya

Az áfonya amellett, hogy szuper fogyókúrás gyümölcs, számos más pozitív élettani hatással is rendelkezik. Erős antioxidáns tulajdonsága miatt eredményesen veszi fel a harcot a káros szabadgyökökkel szemben. Emésztéssegítő, rákmegelőző és fiatalságmegőrző tulajdonságai mellett más nem is igen várható el egy ilyen csodagyümölcstől.

Szilva

Salakanyag- és vízhajtó hatása is ismert a szilvának, a kettő kombinációja pedig a leghatékonyabb fogyókúra alapja. Magas rosttartalma miatt a szilva megszabadít a szorulás kellemetlenségeitől, kúraként is szokás ajánlani a székrekedésben szenvedőknek. Egyél belőle sokat az őszi szezonban, hogy minden felesleges kilót leolvasszon rólad.

48172435 - plum with prunes

Vörös áfonya

A vörös áfonyát nem csak a felfázás elleni kezelésben érdemes bevetni, de fogyókúrás és méregtelenítő céllal is. Ez a fantasztikus gyümölcs ugyanis annyi antioxidánst tartalmaz, hogy bőröd fiatalsága mellett az egészségedet és a fogyásodat is garantálja.

Füge

A füge az a gyümölcs, aminek talán te is csak az aszalt formáját ismered. Pedig isteni íze van  ennek a rostban igencsak gazdag gyümölcsnek frissen is, nem beszélve arról, hogy az anyagcserédet is hihetetlen módon felpörgeti. Egyél egy-egy szemet minden napszakban, amikor érik, és  nagy segítséget fog nyújtani a diétádhoz.

Alma

Az alma sok esetben feledésbe merül, ha életmódkérdésekről van szó. Pedig nagy kár érte, hiszen az egyik legszuperebb gyümölcsünk élettani szempontból, másrészt pedig minden évszakban elérhető. Mivel tele van rosttal, magas a víztartalma, kalóriát pedig nagyon kis számban tartalmaz, ezért mindenképpen építsd bele a fogyókúrádba, ha hatékony eredményre vágysz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X