Főoldal > DIÉTA > Meglepő szuperételek, amikkel gyorsan lefogyhatsz

Meglepő szuperételek, amikkel gyorsan lefogyhatsz

avokádódiétaételétkezésfogyáskókuszolajmogyorótojászsír
0

Írta:

Nem fogsz hinni a szemednek, de ezek a zsírban gazdag ételek tényleg segítenek abban, hogy minél előbb megszabadulj attól a bizonyos pár kilótól!

A dietetikusok régebben azt hangoztatták, hogy a szuperfinom ételekben (mint például a pizzában, a hamburgerben és a jégkrémben) található zsírok szörnyen károsak az egészségre – ám ennek vége! Egy új tanulmány szerint csak egyfajta zsír van, ami konkrétan beteggé és elhízottá tesz – ez pedig a transzzsír.

Ha a vásárolt élelmiszerek összetevőjét alaposan ellenőrzöd, gyorsan ki tudod szűrni, hogy tartalmaz-e ilyen zsírt – de 2015-ben már Magyarországon is érvénybe lépett a transzzsírsav-rendelet, aminek hála már sokkal kevesebbszer találkozhatunk velük az üzletek polcain.

A következő kaják viszont csupa-csupa jótékony zsírt tartalmaznak, amik nemcsak a bélflórádnak tesznek jót, de azt is elősegítik, hogy minél hamarabb beleférj az álomruhádba!

Mogyoró

Annak ellenére, hogy igazi kalóriabomba (18 szem kb. 200 kalória), sokáig eltelít, és segítségével akár a semmittevés közben is több kalóriát égetsz el! Külön jó hír, hogy a benne található zsírokat nem tudja hasznosítani a test, tehát a mogyoró ugyanúgy távozik a gyomrodból, mintha ott sem lett volna – ez pedig fogyáshoz vezet. Egy amerikai tanulmány ráadásul azt mutatta ki, hogy a rendszeres mogyorófalók kevesebb BMI indexszel rendelkeznek, mint azok, akik mellőzik ezt a finomságot.

Lazac

Tele van omega-3 zsírsavakkal (ami ugye a legegészségesebb zsír) és pont ez a jó benne, mert ettől van olyan fenséges íze! Falatról falatra egyre jobban eltelít a lazac, de a fehérjetartalmát se hanyagoljuk el, mert ez tesz energikussá!

Kókuszolaj

Már a natúr fogyasztásától is energikusabb leszel, átlagosan pedig napi -120 kalóriától segít megszabadulni. Ha tartós fogyásban gondolkozol, az olíva-és az étolajat is cseréld rá ki, és kókuszolajjal süss-főzz a mindennapokban is!

43849740 - avocado egg open sandwiches on whole grain bread with tomatoes on paddle board with rustic wood table

Avokádó

Nem hiába vannak oda érte a dietetikusok: tele van rosttal, jótékony zsírokkal és vitaminokkal – tehát minél előbb próbáld ki az avokádókrémet! Egy amerikai tanulmány szerint pedig azok a túlsúlyos emberek, akik ebédkor elfogyasztanak egy fél avokádót, még 5 óra múlva sem lesznek farkaséhesek.

Tojás

Tévhit, de nem járul hozzá a magasabb koleszterinszinthez! Sőt! Nagyon egészséges – a tojás egésze, a fehérje és a sárgája is – , ráadásul úgy telíti el hosszú órákra a gyomrod, hogy közben tele leszel energiával!

Kemény, zsíros sajtok

Gouda, emmentáli, trappista, cheddar, parmezán – a sajtok tele vannak zsírral és kalóriával, de ha a diétád mellett többet eszel belőlük, hamarabb lefogysz, mintha csak simán ennéd a szénhidrát-csökkentett termékeket! Ez az is megerősíti, hogy azok, akik rendszeresen, heti ötször fogyasztanak tejtermékeket, kevésbé híznak el, valamint a BMI indexük, a testzsír-százalékuk és a vérnyomásuk is alacsonyabb lesz, mint a tejtermékeket nem fogyasztóknál.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X