Főoldal > DIÉTA > Ételek, amiket ne fogyassz este

Ételek, amiket ne fogyassz este

diétaétkezésfogyásfogyókúragyümölcshízássajtvacsorazsírégetés
0

Írta:

Ezeket az ételeket kerüld esténként, bármennyire egészségesek is.

Az egészséges táplálkozás nem merül ki abban, hogy odafigyelünk ételeink minőségére. Legalább ugyanannyira fontos, hogy mikor fogyasztjuk az adott élelmiszereket, mint az, hogy mit veszünk magunkhoz. A karcsú alak megőrzése érdekében jobb, ha kerülöd az alábbi élelmiszereket az esti órákban.

Gyümölcs

A gyümölcsök igazi superfood-ok, amelyekből nem lehet elegendőt magunkhoz venni. Azt  azonban már kevesen tudják, hogy a gyümölcsöket a délelőtt folyamán érdemes fogyasztani. A bennük található gyümölcscukor ugyanis akkor tud leginkább lebomlani, ha délután, estefelé már egyáltalán nem eszegetünk belőlük, ellenkező esetben akár súlygyarapodást is okozhat.

Teljes kiőrlésű tészták

A fehér lisztből készült tészták tökéletes alternatívája, ha teljes kiőrlésű termékeket fogyasztunk helyettük. Sokkal egészségesebbek, diétásabbak, gyorsabban telítenek, és mivel lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, a vércukor-ingadozást is megelőzhetjük általuk. Ebédre tökéletes választás, azonban vacsorára már semmiképpen nem ajánlott a fogyasztása, ha szeretnéd megőrizni a vonalaidat.

96824144 - nuts heart. hands holding different nuts

Olajos magvak

Az olajos magvak rendkívül egészséges nassolnivalók, amelyekből érdemes naponta egy-egy maréknyit elfogyasztani. Tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal, jót tesznek a szív- és érrendszernek, serkentik az agyműködést és gyulladáscsökkentő hatásuk is ismert. Viszont igazi kalóriabombák, így alakod megőrzése érdekében esténként érdemes más, diétásabb finomság után nézned.

Sajtok

Bár a tej- és tejtermékek fogyasztását nem szabad túlzásba vinni, azért szerencsére rengeteg olyan sajtféle van a piacon, amelyek az egészségünket szolgálják. Főként a keményebb, sovány sajtok közül érdemes válogatni (pl. parmezán), de a legjobb, ha napközben fogyasztunk belőlük. A sajt ugyanis igencsak tápláló, magas kalóriatartalmú élelmiszer, amelyet a benne található tejcukor csak még inkább fokoz. Az esti sajtfalatok helyett válassz valami kevésbé hizlalót, nehogy ezen csússzon el a fogyókúrád.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X