Főoldal > DIÉTA > 4 dolog, ami beindítja a zsírégetést

4 dolog, ami beindítja a zsírégetést

diétaedzésfehérjefogyókúrazsírégetés
0

Írta:

Néhány perc talán nem elég arra, hogy a mérleg mutatóját visszafelé mozdítsa, de sokszor 5 perccel bizony már komoly eredményeket érhetsz el.

Sokkal könnyebben valósíthatod meg a célod, ha kis lépésekben haladsz felé, és miután egy-egy apróbb feladatot teljesítettél, növekszik az elkötelezettséged is. Lássuk, milyen trükkök, segítenek hozzá napról napra a fogyáshoz.

Reggelizz

Adja magát a gondolat, hogy a kihagyott reggelivel is kalóriát spórolsz, ez azonban mégsem célravezető. Ha éhezéssel kezded a napot, hajlamos lehetsz később túlevéssel pótolni a hiányzó energiát. Sokkal jobb, ha fehérjedús étkezéssel indítod a napot, és az ébredéstől számítva nagyjából egy órán belül reggelizel. Ez segít az izmaid építésében és fenntartásában.

Ha nem szeretnél túl sok időt tölteni a reggeli elkészítésével, akkor áztass be előző este egy kevés zabpelyhet vízbe, tejbe vagy joghurtba és ízesítsd ízlésed szerint magvakkal, friss és aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel. Keverhetsz bele a táplálékkiegészítőkből is egy kis extra fehérjeport és rostokat.

Igyál egy pohár vizet étkezés előtt

Ha eleget iszol, azzal nemcsak az energiádat tarthatod szinten, de megelőzheted az éhségrohamokat is. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a szomjúságot is éhségnek érezzük, így akkor is eszünk, amikor innunk kellene. Legyen mindig kéznél vized, és ügyelj rá, hogy minden evés előtt fél órával felhörpints egy pohárral. Több kutatás is bizonyítja, hogy ennek az apró trükknek a hatására tényleg kevesebbet fogsz enni.

65949435 - brunette sportswoman working out her arms with a kettlebell

Gyors edzések

Nagyobb piknikre vagy vacsorameghívásra készülsz? Iktass be egy plusz edzést a napba, lehetőleg nem sokkal evés előtt. Ne ijedj meg, nem kell átszervezened az egész napirended, hiszen egy mindössze egy rövid, de intenzív testmozgásról van szó. Így bűntudat nélkül ehetsz, hiszen a szervezetednek úgyis szüksége van a kalóriákra. A HIIT edzést (High-Intensity Interval Training – nagy intenzitású, szakaszos edzés) pont arra fejlesztették ki, hogy az ember rövid idő alatt minden porcikáját alaposan átmozgassa. A gyakorlatsorok guggolásokat, fekvőtámaszokat, emeléseket, a támadóállások variációit és helybenvfutást, ugrálást tartalmaznak. Érdemes a sort úgy összeállítani, hogy fél perces, az alsó testet megmozgató gyakorlatok váltakozzanak fél perces, felső testet célzó gyakorlatokkal, a kettő között fél perc szünetet tartva.

Egyél edzés után

Talán furcsán hangzik, de tényleg nem lehet elégszer hangsúlyozni a kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságát. Elegendő fehérjét kell enned, hogy fenntartsd az izmaid, melyek több kalóriát égetnek el, mint a testzsír. Ha pedig nem éhezel, akkor nem is fogod magad degeszre enni a következő étkezésnél. Az az ideális, ha a mozgás után egy-háromnegyed órával olyan rágcsálnivalót fogyasztasz, mely 20-30 gramm fehérjét és 60-90 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X