Főoldal > DIÉTA > Így fogyaszd az almaecetet a fogyás érdekében

Így fogyaszd az almaecetet a fogyás érdekében

almaecetdiétaétkezésfogyásvércukorszint
0

Írta:

Bizonyára már többször hallottál arról, hogy az almaecet fogyasztása elősegíti a fogyást, de ennek nem volt tudományos bizonyítéka. Egészen mostanáig!

Kiderült, hogy az étkezések előtt almaecetet kortyolgatva csökken a vércukor szintje, állítja a Journal of Functional Food. A kutatás során azt vették észre a tudósok, hogy azok, akik étkezés előtt almaecetes vizet kortyolgattak, a vércukorszintjük is alacsonyabb volt. Az almaecetben lévő ecetsav a szervezetbe kerülő a keményítő emésztését korlátozza a kutatók szerint.

Ez azt jelenti, hogy segít gyorsabban fogyni. Az almaecet azzal, hogy blokkolja a keményítő felszívódását, a kalóriák lebontását korlátozza, ami hosszú távon fogyást idéz elő. Más tanulmányok is alátámasztják az elméletet: 2 teáskanál almaecetet elfogyasztva egy bagel és gyümölcslé előtt a vércukorszint kevésbé emelkedik meg.

A dietetikusok azonban nagyon szkeptikusak az almaecet súlycsökkentő hatásával kapcsolatban, mondván: nincs bizonyíték rá. Azt azért elismerik, hogy ha nincsen gond az emésztőrendszeredben, a savas ételeket is jól bírod, az almaecet ivása negatív hatással nem fog járni.

Kipróbálnád az almaecetet? Erre figyelj!

Nem mindegy, milyen ecetet vásárolsz, bár mindegyik almaecet tartalmaz ecetsavat. A borecet egy kicsit lágyabb, de a sima fehér desztillált ecet is nyugodt szívvel használható. Csak arra figyelj, hogy a címkén ellenőrizd a savtartalmat, hogy 5%-nál ne legyen magasabb!

A túl sok ecetsav nem tesz jót a torkodnak, vigyázz vele! Egy evőkanál almaecetet keverj el 3-4 dl vízben és így idd meg. Ez a mennyiség teljesen elég étkezések előtt, ebben a sűrűségben pedig nem fogja irritálni a torkod, gyomrod. Ha mégis érzékenyen reagálna a szervezeted, próbálkozz kisebb mennyiséggel, de ha erre is rosszul reagálsz, nem biztos, hogy ez a számodra megfelelő fogyókúra.

Ne várj csodát, az almaecet nem ígéri, hogy 2 nap alatt leadsz 18 kilót. Annak ellenére, hogy blokkolja a keményítő egy részének felszívódását, azért nem tud megszabadítani az összestől. Az eredmények eléréséig akár 3-4 hónap is eltelhet, légy türelmes!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X