Főoldal > DIÉTA > Így égetheted el a legtöbb zsírt zöld teával

Így égetheted el a legtöbb zsírt zöld teával

antioxidánsdiétafogyásfogyókúramatchamatcha teazöld teazsírégetés
0

Írta:

A hasi párnácskáidtól könnyedén megszabadulhatsz, ha a következő pár szabályt betartod a zöld tea fogyasztásával kapcsolatban.

A legjobb zsírégetést elősegítő trükkök közé tartozik az antioxidánsokban gazdag zöld tea, azaz a matcha fogyasztása, ami nemcsak a derekat karcsúsítja, de felpörgeti az anyagcserét és megszabadít a fránya narancsbőrtől is – egy bögre zöld teától azonban ne várj csodákat!

1.     Fogyaszd hónapokig

A szakértők szerint a zöld tea csak többhavi fogyasztás után fejti ki fogyasztó hatását – azt is csak akkor, ha legalább napi két bögrével iszol belőle! Ez azt jelenti, hogy hiába készülsz a hétvégi randevúra, a zöld tea nem sokat fog rajtad segíteni, maximum az anyagcserédet gyorsítja fel.

65791842 - matcha tea powder bamboo whisk chasen and spoon for japanese ceremony

2.     Sportolj rendszeresen

Azzal ugye tisztában vagy, hogy csak a zöld tea kortyolgatásával nem fogsz lefogyni? Hetente 3-4 alkalommal, vagy naponta minimum 40 perc mozgásra van szükséged ahhoz, hogy a zsírégetést beindítsd a szervezetedben – különben várhatod, hogy a kilók leolvadjanak rólad!

3.     Édesítés kizárva

Mivel egy teljesen természetes, polifenolokban gazdag növényről van szó, a zöld tea leginkább nyers formájában, mesterséges ízesítők, édesítők és hozzáadott összetevők nélkül járul hozzá a zsírégetés optimalizálásához. Amennyiben tehát fogyni szeretnél, ne tegyél se mézet, se cukrot a teádba.

4.     Csak őrölt formában fogyaszd!

Bár a filteres változatok is jók, a kutatások szerint a fémdobozos, aromazáró matcha teák vannak a legjobb hatással az egészségre, mert ezeket még semmilyen formában nem dolgozzák fel a gyárakban.  Sajnos ezek a változatok drágábbak az átlagosnál, de így érhetőek el a legjobb eredmények a zsírégetésben!

61520778 - matcha tea in a bowl

5.     A zöld teás ételektől, italoktól tartsd magad távol

Nagyon trendin hangzanak, de a zöld teás kekszek, jegesitalok és üdítők is ugyanolyan károsak, mintha egy sima változatot ennél, innál belőlük. Ezek a termékek csak nagyon kevés mennyiségben tartalmaznak valódi matcha levelet, illetve, csak a zöld tea illúzióját keltik bennünk– a gyártók valójában ízfokozókkal érik el a kívánt ízvilágot.

6.     Magas a vérnyomásod? Rendszeresen szedsz gyógyszereket? Akkor óvatosan a zöld teával!

Bár a zöld tea önmagában nagyon egészséges, a magas koffeintartalma miatt nem ajánlott szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknek, valamint egyes gyógyszerek fogyasztóinak – érdeklődj a háziorvosodnál, hogy számodra javasolt-e a matcha fogyasztása! Amennyiben nem, a zöld tea fogyasztása helyett próbálj meg minél több zöldséget és növényi alapú élelmiszert fogyasztani – heteken belül laposabb lesz a hasad, az egészséges étkezés hatására pedig a vérnyomásod is javulhat!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X