Főoldal > DIÉTA > Ezekből a szuperkajákból bármennyit ehetsz, nem hizlalnak

Ezekből a szuperkajákból bármennyit ehetsz, nem hizlalnak

cékladiétaéhségemésztésfogyáslenmagquinoaretekzsírégetés
0

Írta:

Vannak ételek, amelyek szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthatóak, mégsem hizlalnak. A fogyókúra véghajrájában pedig nem is kell annál több, mint éhezésmentesen megszabadulni az utolsó makacskodó kilóktól.

Lenmag

A lenmag az egyik legegészségesebb superfood, ráadásul annyi rostot tartalmaz, hogy többszörösére pörgeti az anyagcsere-folyamatokat, így az emésztést is serkenti. Érdemes ledarálni, turmixolni fogyasztás előtt, hogy még inkább kifejthesse pozitív egészségügyi és fogyasztó hatását. Keverd joghurtba, salátába, müzlibe, gyümölcsturmixba, és rendszeres fogyasztása mellett sokkal gyorsabban ledobhatod a fölös kilókat.

Retek

A retek a tavasz nagy slágere, és nagy vétség lenne kihagyni az étkezésekből, pláne, ha szeretnénk minél hamarabb bombaformába kerülni. Alacsony kalóriatartalma a garancia arra, hogy akármennyit is eszünk belőle, nem fogunk meghízni tőle, de magas rosttartalma még a székrekedést is megszünteti, és felgyorsítja az emésztést. Sőt, vízhajtó hatása miatt még a felesleges vizet is kihajtja a szervezetből.

38767434 - a bowl with curd and radish and a heart shaped chives decoration and brown bread

Quinoa

A quinoa viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz, ellenben magas a fehérje- és rosttartalma. A zsírszöveteket nem növeli, viszont az izmokat táplálja, valamint megszabadítja a beleket a felesleges, lerakódott salakanyagtól. Gyorsan eltelít, csökkenti az étvágyat, ezért érdemes köretként húsok, saláták mellé fogyasztani.

Cékla

A céklalé sem véletlenül örvend olyan nagy népszerűségnek az egészséges életmódot követők körében, de ne felejtsük el időnként magát a növényt is fogyasztani. Tele van antioxidánssal, béta-karotinnal, és A-vitamin tartalma is jelentős. Növényi rostjai között pedig megtalálható a pektin, ami az emésztőrendszerre is pozitívan hat, felgyorsítva az anyagcsere-folyamatokat.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X