Főoldal > DIÉTA > Zsírgyilkos tavaszi zöldségek

Zsírgyilkos tavaszi zöldségek

paradicsomrépauborkazellerzöldségzsírégetészsírégetőzsírégető étel
0

Írta:

A tavasz bő kosárral teríti elénk színesebbnél színesebb és finomabbnál finomabb zöldségeit, gyümölcseit. Ha nagyon tuti alakot szeretnél nyárra, válogass a salátáidba ezek közül a zsírégető zöldségfélék közül, és zsebeld be büszkén az elismerő pillantásokat.

Paradicsom

A paradicsom bár egész évben kapható, mégiscsak frissen fogyasztva az igazi. Nem véletlen, hogy az egyik legegészségesebb zöldségféle, hiszen tele van C-, E- és A-vitaminnal, valamint antioxidáns-tartalma is jelentős. Zsírégető tulajdonságát magas rosttartalma, emésztést serkentő és méregtelenítő hatásának köszönheti. Sőt, az izmokat is védi, hogy jelentős testsúlyvesztés után se kelljen a feszes testnek búcsút inteni.

Uborka

Az uborka az a zöldségféle, amelyet a nap bármely szakában fogyaszthatsz, egész biztosan nem fogsz hízni tőle egyetlen dekát sem. Igazi zsírgyilkos növény, hiszen az egyik legmagasabb víztartalmú zöldség, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rosttal. Pörgeti az anyagcserét, serkenti az emésztést, hozzájárul még a legkeményebb diéta sikeréhez is.

43769946 - heap of fresh sliced cucumbers on an old wooden table

Zeller

A zeller az egyik legkiválóbb „levesízesítő”, de salátákba is szuper alapanyag. Nem csak íze, hanem jótékony hatásai miatt is érdemes minél gyakrabban fogyasztani. Jelentős A-, B- és C-vitamin-forrás, de gazdag káliumban, kalciumban, foszforban, magnéziumban és vasban is. Igazi alakformáló zöldség, hiszen serkenti az emésztést, csökkenti az étvágyat, de vízhajtó hatása miatt a veséket és a szervezetet is alaposan „átmossa”.

Répa

Nem is hiányozhat egy igazi tavaszi salátából a reszelt répa. Nem csak vitaminokban, de béta-karotinban is gazdag, ami felkészíti a bőrt az erős napfényre. Javítja a látást, kezeli a különböző eredetű bőrproblémákat, emésztést serkentő tulajdonsága miatt pedig még a nyári álomalak elérése érdekében is lehet rá számítani.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X