Főoldal > DIÉTA > Ezeket az ételeket edd tavaszi fáradtság ellen

Ezeket az ételeket edd tavaszi fáradtság ellen

diétaegészséges táplálkozásétkezéstáplálkozástavasztavaszi fáradtságvitamin
0

Írta:

Bár kint száz ágra süt a nap, az energiaszinted mégis hagy némi kívánnivalót maga után? Valószínűleg a tavaszi fáradtság kerített hatalmába, amit néhány finom, vitamindús étellel gyorsan orvosolhatsz.

Édesburgonya

Az édesburgonya – egészségtelenebb társával szemben – rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ami igencsak felpezsdíti a hosszú télben megsínylett szervezetet. Található benne C-, E-, B1-, B2-, B6-, E-vitamin, kálium, vas, mangán, foszfor, réz és szelén is. Ha rendszeresen fogyasztod, nem csak a hangulatod és az aktivitásod fog felpörögni, de a daganatos megbetegedések esélyét és csökkenheted. Mindemellett kiváló fogyókúrás zöldségféle.

Banán

Nem véletlen, hogy sportolás előtt annyian szavaznak a banánfogyasztásra. Ez az ízletes déligyümölcs hihetetlen gyorsan és hosszú időre feltölti a szervezetet. A magnézium és kálium normalizálja a vérnyomást, a benne található B6-vitamin pedig segít elűzni a fáradtságot. A benne lévő aminosavak gyorsítják az elvalvás folyamatát, és a nyugodt, mély pihenést. Sőt, stresszűzőként sem utolsó, érdemes ezért a mindennapi étrendbe beiktatni belőle legalább egyet.

38923233 - fresh made banana smoothie on wooden background

Olajos magvak

A dió, földimogyoró, mandula, és mindenféle csonthéjas gyümölcs rendkívül gazdag magnézium-forrás. Ez az ásványi anyag fontos szerepet játszik a cukrok energiává alakításában, éppen ezért tapasztalható hiányakor levertség, fáradtság, akár ingerlékenység is. A tavaszi időszakban különösen fontos odafigyelni a magnézium-tartalmú élelmiszerek rendszeres fogyasztására: a magvak mellett érdemes a halfogyasztást is többször beiktatnod.

Leveles zöldségek

A megfelelő mennyiségű folsav bevitele nem csak a kismamák számára bír rendkívüli fontossággal, de a felnőtt szervezetnek is nagy szüksége van rá. Ahhoz, hogy hatékonyan elűzd az állandó fáradtságérzetet, érdemes minél több leveles zöldséget fogyasztani, hiszen nagy mennyiségben található benne folsav. Hüvelyeseket, citrusféléket is tegyél gyakrabban az asztalra, hogy kirobbanó formában élvezhesd a tavaszt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X