Főoldal > DIÉTA > 5 tanács, hogy végre tényleg leolvadjanak a pluszkilók

5 tanács, hogy végre tényleg leolvadjanak a pluszkilók

diétaegészségétrendfogyásfogyókúrapluszkilóksúlyfeleslegzsírégetés
0

Írta:

A fogyókúrás tippek legtöbbször már a könyökünkön jönnek ki. Pedig nem kell bonyolult és kivitelezhetetlen dolgokra gondolni, már néhány apróság betartásával is könnyedén ledobható a súlyfelesleg.

Hagyd el a tejtermékeket

A tejtermékek nemcsak magas zsír- és tejcukor-tartalmuk miatt kalóriabombák, hanem a bennük található rengeteg növekedési hormon és gyógyszerszármazék miatt is. Nem beszélve arról, hogy a tejben található laktózt csak nagyon kevesek szervezete tudja teljesen lebontani, ami szintén hízáshoz vezethet. Ha fogyókúrázol és az egészséged is fontos számodra, hagyd el a tejtermékeket, és válassz helyettük növényi alternatívákat.

Egyél több fehérjét és rostot

Sokan a fogyókúrát az éhezéssel kötik össze, pedig nem csak a diétát, az egészséget is tönkreteheti, ha nem adjuk meg szervezetünk számára a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat. A fehérjétől nem fogsz hízni, sőt, izmosabbá, tónusosabbá válik a tested, ha odafigyelsz arra, hogy elegendő halat, szárnyashúst és tojást fogyassz. A rost (elsősorban friss zöldségek és gyümölcsök, egészséges gabonák) pedig az emésztési funkciókat serkenti, felpörgeti az anyagcserét, így járul hozzá a súlyvesztéshez.

68906761 - healthy food and diet concept, restaurant dish delivery. take away of fitness meal. weight loss nutrition in foil boxes. steamed veal with cous and vegetables at wood

Ne éhezz

Az éhezés az egyik legnagyobb bűn, amit elkövethetünk testünk, lelkünk, de még a fogyókúránk sikere ellen is. A sanyargatást egyébként sem lehet sokáig húzni, ráadásul olyannyira „kiéheztetjük” a szervezetet, hogy a nap végén akár dupla mennyiségű étel is elfogy, ráadásul együltő helyünkben. A napi ötszöri étkezés a legcélravezetőbb, és ha törekszünk az egyenletes vércukorszintre, vagyis nem várjuk meg, míg megéhezünk, és jó minőségű táplálékot fogyasztunk, a súlycsökkenés már napokon belül megindulhat.

Próbálj ki új mozgásformákat

Az egészséges életmódhoz és a fogyókúrához elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Azonban a kezdeti lelkesedés sokszor heteken belül alábbhagy, éppen azelőtt, hogy látszatja lenne a dolognak. Ez legegyszerűbben úgy kerülhető el, ha időnként új dolgokat próbálsz ki. Az újdonság varázsa extra lendületet ad, ráadásul az izmaid is változatosabb terhelést kapnak, ha mindig újabb mozgásformát találsz.

Figyelj arra, hogy mikor mit eszel

Az diétás ételek hatásfokát növelhetjük, ha nem csak arra figyelünk, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy mikor. Gyümölcsöt például leginkább csak délelőtt érdemes fogyasztanunk, hiszen a szervezet leginkább ekkor tudja hasznosítani, lebontani a gyümölcscukrot. Ugyanez a helyzet az összetett szénhidrátokkal, fogyókúrás gabonákkal is: délután már ne együk. A délutáni időszakra időzítsd inkább a tojás-, hús- és halételeket friss zöldségekkel, délben akár rizskörettel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X